Kniha Anděl strážný: Je v prodeji na alueshop.webnode.cz ZDE!
Sledujte Zápisníček, kde vycházejí aktuální zprávičky. Nejnovější příspěvek: 17.11.

I. / Recenze čtenářů na knihu Svítání

4. února 2014 v 2:54 | Alue K. Loskotová |  SVÍTÁNÍ: Hledejte v sobě a poznáte štěstí
Reakce a recenze čtenářů na knihu Svítání


4.3.2015
... Ještě bych Vám moc ráda poděkovala, za vydání Vaší knihy Svítání. Podle mě, by to měla být povinná četba ve škole, protože mi to hodně dalo. Moc ráda v knize listuji a nebo se na ni jen tak dívám. Měla jsem obrovský problém se přijmout, měla jsem i problémy doma. Ale pak se vše spravilo a mě jako kdyby se "rozsvítilo". Najednou jsem začala víc žít, cvičit, jíst zdravěji a hlavně jsem začala plnit si sny. Jeden z mých velkých snů už je splněn- na příští rok se zbavím mého odporného gymplu a rok budu trávit v USA! Nikdy by mě nenapadlo, že bych to mohla zvládnout, ale vaše kniha mě moc namotivovala a Vaše stránky mi daly mnoho nových a DŮLEŽITÝCH!!! poznatků.

25.5.2014
Ahoj Alue.
Dočetl jsem tvou knihu Svítání. Chtěl bych ti za ni moc poděkovat. Je to skvělá kniha. Je úžasné, jak mnoho užitečných informací, jsi to této jedné knihy napsala.
I přes to, že mnoho z popsaných principů už ve svém životě využívám, byla pro mě tvá kniha velkou inspirací. Dovolila mi se na daná témata podívat trochu jiným pohledem (očima někoho jiného). To mi pomohlo uvědomit si další souvislosti. Díky tomu mi některé samostatné informace zapadly do nádherné "mozaiky poznání" :-).
Kniha je informacemi natolik nabitá, že jsem měl potřebu ji číst postupně po menších částech. Po každé takové části, jsem si dopřál chvíli na to, aby ve mě daná informace dozrála. Nechtěl jsem jeden skvělý postřeh hned přebít jiným, dříve než si sedl na své místo.
Kniha pro mě skvěle zafungovala i jako opora či vzpruha. Občas (ale jen občas :-)) si se svým pohledem na svět připadám mezi ostatními trochu jako blázen. A pak přijde tvá kniha a nabídne mi hodně podobný (ne-li stejný) pohled někoho jiného. To potěší.
Ještě jednou díky. Přeji ti hodně štěstí a úspěchů ve tvém životě.
Michal

15.5.2014
Ahoj Aluško,
včera jsem dočetla Tvou druhou knihu. Asi to nebudu zdržovat a rovnou napíšu, že jsem byla ohromena. :-) Často jsem se přistihla, jak valím na nějaký odstavec oči a říkám si "tohle že napsala taková mladá holčina?". Tvé stránky sleduji (pokud to jde) každý den už asi pět let, takže by mě uvedená moudra a rady v knize neměly vyvést z míry, protože vím, že Tvé znalosti jsou v lecčem neobyčejné, ale stejně se to knížce (Tobě) povedlo. :-)
Velice se mi líbí, jak dokážeš vyjádřit slova bez zbytečných kudrlinek a takovým prostým, přesto "vznosným" způsobem. Jak to říct lépe... Prostě jsem se na knihu naladila vždy hodně rychle a snadno a nemusela jsem louskat nějaká honosně zaobalená poselství.
Svítání považuji za velmi hodnotnou knihu taky proto, že je původní česká. Totiž, v obchodech se dá najít mnoho svazků, které jsou něčím nadčasové a nápomocné, ale často to bývají knihy přeložené z nějakého jazyka a mám zkušenosti s tím, že když se takhle překládá něco do češtiny, nezůstává tam úplně pravý význam některých pasáží. Prostě nemůžeš tak snadno číst mezi řádky, když každý překladatel do textu vložil něco jiného ze sebe. Takže jsem za Svítání moc ráda a první čtení pro mě není konečná. Zatím to nechám uležet a poté se hodlám ke knize neustále vracet. Podle mě ani nejde vše obsáhnout pouze jedním čtením, na to je v knížce příliš cenných informací. Navíc tahle kniha mi připadá taky trošku jako Tvá "zpověď", takže mám pocit, že teď mnohým Tvým článkům rozumím podstatně víc, za což jsem moc ráda.
(zkráceno)
Moc děkuji, že jsi vydržela a dočetla se až sem. Děkuji za Tvou práci a za Tvou trpělivost, přestože my - čtenáři - býváme leckdy zralí na palici. :-D A přeji Ti mnoho sil do Tvé další práce a taky mnoho úspěchů.
Hezký den,
Pája

1.5. 2014
Alue já Ti nepopsatelně moc děkuji za knížku svítání, to je tak neuvěřitelnej mazec, že se to nedá popsat. Já sem v půlce (!) té knihy a začíná se mi radikálně měnit život k lepšímu. Je to jak otevřít oči, a uvědomit si od čeho tady člověk je, co chce dělat a kam směřuje. Ty rady co tam jsou, jsou k nezaplacení, jsou tak pravdivé a přitom tak prosté. Je to něco mimodimenzionálního, vlastně si jen uvědomit sám sebe a "vzpomenou" si na svou vlastní podstatu. Bez Tvé knížky bych to asi nedokázal. Moc díky za to ukázání dveří :) P.S. Tajemství je proti té knížce odvar. Ještě jednou Ti z celé své duše děkuji.
Fox

24.3.2014
Ahoj Alue,
včera jsem dočetla Svět za oponou a nevycházím z úžasu :) .
Moc Ti děkuju za obě knížky, které jsi vydala. Když jsem je objednávala, nečekala jsem, že mi tolik změní život, ale opak je pravdou.
Když jsem začala číst Svítání, dostaly jsme se k němu při povídání s kamarádkou. Doporučila jsem jí, aby zkusila mluvit večer před spaním ke svým andělům. Od té doby má prý lepší pocit a cítí, že jí někdo ve spoustě věcech pomáhá :). Když si tento poznatek uvědomila, poprosila mě, abych jí ho půjčila.
No... bylo by toho hodně k tvým knížkám, proto to shrnu do jedné věty.. Jsou prostě úžasný, nikdy jsem takové knížky nečetla, a doufám, že jich bude víc :D :). Každopádně moc Ti děkuju za všechno, co jsi uvedla v knížkách i na webu.
Měj se hezky a s úsměvem :) Monika...

10.3.02014
Milá Alue
Tvou knihu "Svět za oponou" jsem přečetla jedním dechem. U knihy svítání to
tak není. Čtu jí velmi pomalu a pečlivě. Je to knihá plná úžasných rad a
návodů. Tato kniha by měla být povinnou četbou na ZDŠ a měla by být v
knihovnách. Je skvělá!!! Už se na ní těší i má dcera/18 let/ a dokonce i
manžel.
Pro mne jsi jako vzácná květina, o kterou se musí pečovat a chránit jí.
Díky za tvé knihy
Díky za tvé stránky
Díka za to, že jsi
Marcela

1.2. 2014
Vaši knihu Svítání, kterou jsem si objednala v prosinci, jsem opravdu s velkým zaujetím přečetla. Doporučila mně ji moje homeopatická lékařka, ke které již několik roků do Jeseníků dojíždím a velmi úspěšně spolupracujeme.
Vaše kniha mně opravdu hodně napověděla,jak jít životem dál. Teď mám, bohužel období, kdy jsem velmi pracovně zaneprázdněna a to potrvá až do konce dubna. Ale už se moc těším, až toto období skončí a budu se moct věnovat knize každý den.
Ještě žádná kniha mně nedokázala odpovědět na tolik otázek a nepřinesla mně tolik informací jako ta Vaše. Děkuji Vám moc za to, že tolik dokážete dát lidem okolo sebe a mnohým přinášíte sílu a naději.
Teď,když Vám těchto pár řádků píšu,mám v sobě tolik krásných pocitů k Vaší osobě,ž e bych je nikdy slovy nedokázala vyjádřit, to mně věřte.
Děkuji za to, že jste taková, jaká jste. Zdenka

31.1. 2014
Zdravíčko Alue,
chtěla bych Ti moc poděkovat za knihu Svítání. Během jejího čtení jsem si uvědomovala nové věci a utvrzovala se v různých přesvědčeních. Nejvíce mi dala nejspíš ta první část, naučila jsem se díky ní myslet novým způsobem a také se podle toho učím i jednat. Soustředím se na příjemné věci a myšlenky, líbí se mi, jak se můj pohled otočil vzhůru, už nezírám jen do země. Každý den je pro mě lekcí a způsobem, jak být lepší, používám i nějaké afirmace.
(zkráceno)
Každopádně díky ještě jednou za tu knihu, zlepšil se mi svět. :)
Krásný den přeji, měj se nádherně.
S pozdravem Petra

21.1. 2014
(zkráceno)
P.S.Díky vaší knize jsem se docela zbavila akné, na které ani homeopatika nestačila...Děkuji, děkuji, děkuji a ještě jednou DĚKUJI! :)))))))))))
S láskou Raja :)))

19.1. 2014
Dobrý den Aluško
Co se týče Vašich knih-nemám slov. Obě jsem přečetla jedním dechem a obě "kolují" mezi mými blízkými. Jen dceři (21r.) jsem koupila "Svítání" jako dárek, aby ji měla kdykoliv bude i v budoucnu potřebovat. Jako jediná z mých tří dětí neví kam patří a má docela velké problémy se "zařadit". Je natolik "přeprogramovaná", že ani nechce uvěřit, že je vše jinak. Všemožně se snažím otevřít jí oči, ale jako když neslyší...
Vaši druhou knihu stále dál s úspěchem doporučuji. A mohu říci, že dle odezvy, po jejím přečtení pomohla mnohé změnit k lepšímu v krátké době. O sobě nemluvě-pro mne je to hotový zázrak. DĚKUJI, DĚKUJI, DĚKUJI.
S přáním krásného dne, Miluška

25. 12. 2013
Milá Alue,
nadělila jsem si ke slunovratovým dnům odpočinku vaši novou knihu Svítání, její přečtení bylo pro mě lepší, než jakékoliv vánoční oslavy a ráda bych vám za ni touto cestou poděkovala! Po sedmnácti letech homeopatické praxe, kdy jsem neměla pro své pacienty příliš mnoho doporučení na knihy, které jim na jejich cestě návratu k sobě pomohou, toto doporučení konečně mám! Děkuji vám za vaši odvahu věci jasně, prostě a srozumitelně vyjádřit, také za osobní odvahu "jít se svojí kůží na trh" v podobě podělení se o náročné zkušennosti vašeho osobního života... vlastně děkuji celé vaší Bytosti za to, že tu je s námi a je ochotná pomoci s probouzením ostatních člověčích Bytostí!
Omlouvám se za poněkud neohrabané vyjadřování, je to po dlouhých letech poprvé, kdy jsem měla potřebu na něco takto osobně "veřejně reagovat"...:-)
Přeju vám, ať se vám tak skvěle daří vše, do čeho na své další Cestě budete dávat svoji energii, tvořivost, lásku a Světlo Vědomí svojí Bytosti!
S pozdravem a přáním krásných dnů, Jiřina

18. 12. 2013
Zdravim Vás Aluško,
chtěla bych Vám moc poděkovat za knihu Svítání, která mi došla teď v pondělí a už mám přečtenou asi třetinu obsahu.
Něco takového jsem potřebovala již dávno, abych si uvědomila, že nemohu donekonečna jen dávat, ale abych také myslela na sebe, abych měla sílu nadále pomáhat ostatním a nemusela dopadnout tak, jak jsem na tom teď a nelitovala se.
Ale nevadí, díky vaší knize jsem získala na svět a sebe jiný náhled a jsem rozhodnutá se Vašimi radami řídit, protože to je skutečně moudré.
Musím se přiznat, že jsem vzhledem k Vám o víc než 40 let starší ale tohle bych si bez Vás nikdy neuvědomila a už po přečtení těchto asi 150 stránek se cítím po psychické stránce silnější. Máte ve všem pravdu a moc Vám ještě jednou děkuji a jsem ráda, že jsem Vaše stránky objevila a dostaly se ke mě obě knihy.
Hodně zdraví, inspirace do dalšího psaní
Vám přeje A.


06.12.2013
Povedená blogová recenze na:

25. 11. 2013
Ahoj Alue,
tak se mi povedlo dočíst Tvoji druhou knihu Svítání. Doufal jsem že v ní najdu odpovědi na nějaké otázky a všechno co jsem chtěl tam bylo, + samozřejmě spousta věcí navíc :) Tahle kniha splnila všechna má očekávání, jsem moc rád že jsi ji napsala. Hodně mi pomohlo i čtení o sebelásce. Bude asi ještě dlouho trvat, než se všecko vyřeší, ale důležité je že mě kniha "nakopla" správným směrem a dala návod jak na to :) Tákže jsem aj víc jak spokojenej a teď mě čeká mooc práce na sobě.
Ještě jednou moc děkuji

25. 11. 2013
Moje dojmy z knihy Svítání
V první řadě Ti děkuji za krásné počtení, které na sebe úžasným způsobem nenásilně navazuje a každá kapitola má svou důležitost. Do této chvíle jsem měla ve svém životě jen jednu opravdu zásadní knihu, kterou jsem už spoustu let schopná číst pořád dokola a stejně mě znova a znova uklidňuje a inspiruje. No a teď už mám dvě:-) Strašně jsem se na ní už předem těšila a nezklamala mě, ale předčila moje očekávání. Čte se úplně sama a je nadčasová.
Je tam spousta cenných informací, které zapadly do mysli jako skládanka. Zajímavé bylo, že na dost věcí jsem myslela ještě před objednáním knihy a odpovědi jsem uvnitř našla. Dostala jsem ale i odpovědi na otázky, na které jsem se už jako malá ptala rodičů, ale Ti mi zpravidla nedokázali odpovědět. Časem jsem na to došla většinou sama, ale při četbě jsem si krásně srovnala myšlenky, je to takové milé, poučné promlouvání do duše, návod na dobrý život pro lidi co tápou a každý má možnost ujasnit si hafo věcí a pravd. Velmi mě pobavily slovní obraty typu "znala jsem mnoho lidí, kteří si na své vnitřní oběti vyloženě jeli":-) nebo mě třeba hodně rozesmál třetí odstavec na straně 147. Taky jsem měla při čtení pár super záseků, kdy jsem se zarazila, chvilku jsem koukala do blba, sešpulila rty a u toho pokyvovala hlavou a říkala si "ty vole, to je úplně strašně pravdivá knížka":-) nebo kdy jsem (z hlediska mé bývalé profese učitelky) uznala "týjo, takhle vypadá tvorba člověka s otevřenou myslí! Nejen učí ale rovnou i aplikuje a tak to má být." Jako vždy se samozřejmě najde i něco, s čím člověk nesouhlasí nebo mu to hlava nebere a v případě Svítání se dá mluvit tak o 1%, což je mizivé.
Překvapily a zaujaly mě například ty poznatky o hudbě, o kterých jsem dosud neměla ani páru a hned jsem to musela na sobě a nezávislém dobrovolníkovi vyzkoušet a ověřit si pravdivost tvrzení:-) Taky mě u toho napadlo: "Aha!, tak proto jsem odjakživa z neznámého důvodu odpůrce všech ladiček a nejradši si ladím vše podle sluchu a vůbec nejradši mám zpívání naživo, třeba venku u ohně. Svoje oblíbené písničky si zpravidla rychle naposlouchám a pak si je už sama radši zpívám, než poslouchám. Reprodukovaná hudba mě vždycky spíš ubíjela, jen jsem nechápala proč. Bylo zajímavé, že jsem o tom zrovna nedávno vážně přemýšlela. Občas mám velkou touhu si něco poslechnout, ale hudbu si nepustím a pak se mi někdy nejčastěji večer (příležitostně v přírodě) podaří naladit můj osobní "Heaven channel":­-), při kterém slyším úchvatné tóny a někdy i celé symfonie a zpěv přímo v mojí hlavě. To sem ale už nepatří, takže zpět ke knize. Dost mě také překvapil princip telegonie, o kterém jsem taky nic nevěděla a i když mi spousta lidí už od puberty říkala, ať to neřeším, já jsem vždycky volbu prvního partnera brala smrtelně vážně, jen jsem nevěděla proč. Měla jsem to prostě tak dané, i když mě k tomu rozhodně nikdo nevedl, spíš naopak. (Babička nám všem holkám vždycky říkala a pořád říká těm mladším "jak budeš po 16 roce panna, tak se může stát, že Ti zaroste:-D) No, teď jsem ráda, že jsem si stála na svém, počkala a vybrala si dobře.
Tuhle knížku ještě brzy objednám kamarádovi, který mě požádal o pomoc. Už delší čas tráví zbytečně moře času u psychologa a cpe se chemií, protože nevidí jinou cestu. Na závěr Ti chci popřát hodně štěstí a říct, že si moc vážím toho, co pro ostatní děláš. Kdo opravdu chce ukázat směr a najít ztracenou vnitřní rovnováhu, tomu tahle knížka jistě pomůže.
Hezký den, Amálka

4. 11. 2013
Este jednu vec na zaver: cez vikend som precitala Tvoju knihu Svítání a chcem sa Ti zo srdca podakovat. Bol to pre mna zazitok a studnicka poznania, ku ktorej sa budem vracat a snazit sa z nej cerpat vsetko, co si nam ponukla. Velmi Ti drzim palce vo vsetkom co robis a tesim sa, co nove sa este vdaka tebe naucim.
Prajem Ti krasny vecer...
Tuľa

5. 11. 2013,
Milá Aluško,
velmi děkuji za knihu Svítání.
Když mi dorazila na poštu, ještě jsem netušila, jaký poklad si odnáším domů...
Opatrně jsem ji vybalila a šoupla ji do obalu na knihy:-D. Jistě, že jsem hned začala číst...s prvními řádky se stupňovalo moje nadšení...a když ses rozepsala o svých zkušenostech a prožitcích z dětství, srdce se mi zachvělo a měla jsem obrovskou radost, že jsi to udělala...
Co věta, to perla, to velké moudro.
Knihu čtu pomalinku a nasávám z ní informace jako houba...:-Djisté je, že ji nečtu naposled.
Četla jsem kvanta moudrých a duchovních knih, ale Svítání je jednou z těch, které přímo zasáhly moji podstatu, moji duši.
Děkuji, že jsi napsala tak úžasnou knihu, která by z fleku mohla být jednou ze smysluplných učebnic nejen na ZŠ.
Zdraví Coccinelle

29. 10. 2013, 14:01:27
Ahoj Aluško,
dnes mi od Tebe přišla knížka a hned jsem ji mazala rozbalit a nemohla se od ní odtrhnout. Je fakt skvělá, moc se Ti povedla.
Zhltnu ji asi najednou, je to fakt jak droga a pak ji budu číst ješte jednou pomaleji a určitě se k ní budu v budoucnu vracet. Neodepisuj, vím, že máš hodně práce s dotazy a objednávkami.
Přeji Ti hlavně hodně zdraví, štěstí, lásky hodně čtenářů Tvé knihy, měj se hezky a moc moc děkuji.
Jana

Podrobnosti o knize jsou k dispozici v sekci ,,Vyšlo knižně" - Zde
Zakoupit knihu Svítání přes e-hop: www.kramky.cz/Alue - Zde (pouze ČR)
Prodej na SK a další země v EU přes aloejegrunt.cz - Zde
 


Komentáře

1 Elda Trnimir Elda Trnimir | E-mail | Web | 17. listopadu 2014 v 9:58 | Reagovat

Tvá knížka má velmi zvláštní a příjemný nádech... Něco, co zkrátka čtenáře nepustí, dokud knihu celou nepřečte. :) Jsem nesmírně vděčný za to, že jsi takový knižní poklad napsala ^_^!

2 Vlaďka Vlaďka | 13. ledna 2015 v 0:09 | Reagovat

Ahoj Aluško,
připojuji se ke všemu krásnému,co tu bylo řečeno o Tobě a Tvých knihách - líp bych to nenapsala.Zbývá jen dodat,že se moc těším na Tvou další knihu a že Tě vnímám jako nádherného silného Anděla,vtěleného do tak křehké dívčiny....Přeji Ti,aby se Ti hojně vracelo všechno to krásné a užitečné,co lidem rozdáváš...Děkuji,že jsi.Vlaďka

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama