Kniha Anděl strážný: Je v prodeji na Alue.cz ZDE!
Sledujte Zápisníček, kde vycházejí aktuální zprávičky. Nejnovější příspěvek: 18.9.

Správná jaterní očista 2: Co dělat, když věci nejdou podle plánu / DOPORUČUJI

4. března 2016 v 0:54 | Alue K. Loskotová |  Návody
Koncem prosince 2015 zde vyšel návod na správnou jaterní očistu, podle které už roky já i spousta přátel a známých v okolí provádíme čištění jater. Nutno podotknout, že toto je nejlepší a nejúčinnější návod jaký vůbec můžete sehnat, protože je v něm všechno. Udělala jsem si menší průzkum a zjistila jsem, že ačkoliv jiné jaterní očisty na internetu jsou, vždycky v nich něco nebo hodně chybí. Například se používá špatná sůl, malé množství dávek, chybí sladění s měsícem, chybí spaní hlavou na sever, chybí termofor, nebo je špatně rozepsaná dieta. Pamatujte že jakákoliv chyba nebo chybějící instrukce které člověk vynechá, snižují efektivitu očisty a vy se pak trápíte zbytečně.
Proto je velice důležité umět si vybrat správný návod a pak je důležité umět ho správně dodržet. I tak vás ale může potkat celá řada komplikací. Všechny z nich jsou snadno řešitelné a dá se jim i předcházet, jen je potřeba vědět jak na to. A následující článek vám k tomu všemu dá klíč. Pečlivě vše nastudujte a připravte se, ještě než se do očist vrhnete naostro, protože je tu vše. Včetně receptů.

Dodržujte postup do detailu!
Můžete se dočíst, že jaterní očistná kúra která z vás dostane kameny, je jedna z nejbezpečnějších detoxikačních receptů na světě, že si s tím prostě nemůžete ublížit. Toto sice platí, ale platí to pouze, pokud přesně dodržujete postupy a hlavně pokud jste si vybrali správný návod, který obsahuje vše důležité.

Co vás čeká, pokud něco zanedbáte?

Při nedodržení diety: Buď jste dostali špatný nesrozumitelný návod, nebo ho prostě flákáte. Ať je to jak chce, pokud nebudete držet správně jaterní dietu a nebudete ji držet dostatečně dlouho, vyloučíte poté minimum kamenů, nebo nevyloučíte nic. Buď ji držte pořádně, nebo se na to rovnou vykašlete, protože se budete zbytek očisty zbytečně trápit. Pozor si dejte i na studené věci z ledničky, tuto radu opravdu nepodceňujte, vše přijímejte teplé, nebo vlažné, rozhodně ne chlazené.

Když nepijete dost moštu: Mošt je klíčový. Pokud nebudete užívat správně dostatek jablečného moštu jak kúra předepisuje, vaše kamínky v játrech nezměknou. Pak hrozí, že jejich ostré hrany poškodí cesty kterými budou procházet a mohou se někde i zaseknout. Poranění a zaseknuté kamínky mohou způsobit vážný zánět. Proto pití moštu v žádném případě nepodceňujte a pokud s tím máte problém, níže najdete rady, jak mošt vyřešit.



Když nebudete mít čistá střeva: MGSO4 chutná hnusně, co si budeme povídat. V případě že jaterní kúru provádí menší žena s nižší váhou nebo dítě (pod 60kg), dá se tomu přizpůsobit (zmenšit) dávka pité soli a oleje, ale pokud máte nad 70kg, berte dávky v plném množství jak je předepsáno a v žádném případě nesmíte nic vynechat. Sůl je od toho, aby znecitlivěla stěny a vyčistila střeva od zbytků potravy (Také zabíjí červy, takže vás jako vedlejší efekt odčerví a můžete po očistě ještě zpětně vykadit různá háďátka.). Nevynechávejte žádnou dávku soli protože je vám blbě nebo už průjem máte a hlavně ji nevynechávejte ráno. Pokud večer před pitím oleje nebudou střeva čistá, játra to poznají a kamínky většinou nepustí, takže jste se pak zbytečně trápili. Pokud byste vynechali sůl ráno, nebude průjem, nebo bude moc slabý. Pak vám mohou ve střevech zůstat kamínky a to může být problém. Jak již bylo řečeno, zaseknutý kamínek může způsobit zánět. Pamatujte, že kameny z jater jsou silně toxické a měly by tedy ve střevech strávit co nejméně času, aby se tělo znova neintoxikovalo.
Byly zaznamenány i údajné případy, kdy lidé neprováděli správně jaterní očisty, nevyprázdnili si střeva, brali jinou sůl než je napsáno (například místo epsomské použili kuchyňskou, to jinak než katastrofou skončit nemůže) a v den vylučování po pití oleje je odvezli do nemocnice se záchvatem žlučníku, protože se jim zasekly cesty kvůli plným střevům. Proto nic nepodceňujte a pokud nejste schopni vše dodržet přesně tak jak se má, raději s tím ani nezačínejte. Pamatujte, že vaše zdraví je vaše odpovědnost a vy to musíte brát vážně a vy to musíte správně provést. Na nikom jiném než na vás to neleží. A určitě se nenechte ukolébat tvrzením, že je jaterní kúra ta nejbezpečnější na světě. - To platí, jen pokud to nebudete flákat.
Chovejte se tedy rozumně a zodpovědně, přemýšlejte u toho, věnujte pozornost detailům. - Na všem záleží!

Pokud nesladíte měsíc a sever: Pokud nebudete vylučovat podle měsíce a nebudete spát hlavou na sever, něco sice vyloučíte, ale bude toho minimum. Měsíc a sever vám pomůžou k maximálnímu výsledku. Pamatujte, že čím silnější efekt bude kúra mít, tím méně opakování bude nutných. Se správně provedenou jaterní očistou z vás vycházejí klidně stovky kamenů na jedno provedení.

Řešení komplikací a problémů

I když vše dodržíte přesně tak jak máte, nebo se při nejlepší vůli o to snažíte, i tak vás můžou potkat nepříjemná překvapení. Na tyto problémy se připravte předem, abyste věděli jak si pomoci, případně si na to předem připravte pomůcky!

Pití moštu
Pro někoho může být problém vypít dva litry moštu za jeden den. Pokud děláte jaterní kúru úplně poprvé, vám speciálně velice kladu na srdce, abyste nepolevovali a opravdu pili podle rozpisu. Na další vylučování už to budete mít lehčí a můžete si to lehce přizpůsobit, protože kamínky po předešlém změkčení za jediný měsíc neztvrdnou tak rychle do původního stavu a proto nebude nutná tak velká námaha pro jejich opětovné změkčení.
Mošt se pije o to lépe, čím méně je kyselý. Domácí čerstvé mošty z kyselých jablek jsou proto nejhorší. Budou perfektně fungovat, ale budete mít největší problém je v tak obrovském množství přijmout. Zatím nejjemnější mošt na který jsem narazila je od značky Bohemia, to jsou mošty co koupíte i v pětilitrové krabici (ekonomické balení) a tyto se mi opravdu pily nejlépe (na obrázku vlevo). Dobrý je i Hoštětínský mošt, ale je o něco kyselejší a někomu je po něm fakt těžko. Ale já s ním i tak absolvovala 5 očist a vždy jsem ho zvládla vypít.

Pokud máte problém vypít mošt, zkuste vyměnit značku a sehnat nějaký méně kyselý. Na první pokus určitě je potřeba dodržet předepsané dávky. Na další očisty už můžete použít následující tipy:

Je možné užívat 3x denně (ráno, poledne, večer) jednu plnou polévkovou lžíci jablečného moštu, rozředěného ve vodě. Chutná to odporně, ale pokud jste přepití moštu, tuto alternativu oceníte. Změkčovací účinky však rozhodně nejsou takové jako u pití dvou litrů moštu denně.
Můžete využít i kombinace. 1 litr jablečného moštu a pak ještě dvě dávky jablečného octa.
Mošty jsou plné cukru a velmi kalorické, pokud tedy chcete tělu ulevit od cukru, je možné dopoledne vypít litr a odpoledne a večer 2x vzít ocet. Tělo odpoledne spálí cukry z dopoledne. Během diety můžete cvičit, abyste cukr spálili, ale nepřehánějte to, játra musí být v klidu. Není dobré přehánět to s pohybem, držte se v teple, hlavně nestresujte a nelekejte se, jinak se játra neuvolní a nevypustíte tolik kamínků jak byste měli. Dva dny před a dva dny po vylučování nesportujte vůbec.

Znova ale opakuji, pokud děláte vylučování poprvé, rozhodně nic neupravujte a pijte mošt podle rozpisu. Viděla jsem (na fotkách) i kameny velké jako slepičí vejce (vykadil silně obézní muž nad 30 let) a takové rozhodně nemůžete změkčovat octem. Zejména lidé obézní, s velkým břichem a lidé středního i pokročilého věku mají velké kameny pokud předtím čištění neprováděli a těmto rozhodně ocet stačit nebude. Čím větší kameny z vás jdou, tím pečlivěji musíte pít předem mošt.

Dodržení diety
Jak bylo řečeno, nesmíte: alkohol, cukr, nic studeného, syrovou cibuli - česnek - ani mrkev, žádné maso, žádné tuky, žádné ořechy, žádné avokádo, žádné mléčné výrobky ani sýr, žádná bílá mouka, těstoviny, pečivo, ani celozrnné. Omezit je potřeba i kofein... A člověk najednou zjistí, že vůbec neví co má jíst. Také jsme ze začátku jedli suché brambory s kukuřicí z konzervy, suchou rýži omaštěnou větrem a podobné blevajzy. ALE pokud umíte vařit a máte dobré nápady, tato striktní dieta neznamená, že si nemůžete pochutnat a že se nemůžete dobře najíst. Proto nehladověte, nejezte jenom suché brambory, jinak budete slabí, bude vám zima a budete psychicky opravdu trpět, hlavně pokud už děláte několikátou dietu po sobě, a lezli byste po zdi za plátek másla.
Vařte si chutně a přemýšlejte nad jídlem, aby tělu nic nechybělo. Hlavně nehladověte!! Pokud máte problémy s váhou, jezte pořádně, abyste během diety neztráceli váhu. Hladem se oslabíte, sníží se vám morálka, ta vám pak bude chybět na vylučování, zpomalíte si zbytečně metabolismus, pak po jaterce začnete jíst jako zbláznění protože budete vyřízení, přijde jojo efekt, vy budete naštvaní a pak se vám do další jaterky nebude chtít. Takže si vařte denně, s láskou a důvtipem.
Když je to hnusné, je vám zima a hubnete po kilech, špatně se stravujete. Jaterní dieta nemá být utrpení!

Zde je pár mých nápadů co vařit, abyste se dobře najedli a zbytečně netrpěli hladem a chutěmi:

Dodržujte tato základní pravidla: Můžeme solit, dávat pepř a přidávat jiná koření. Můžeme vařit na vodě, bez použití tuku. Takže proberte své recepty a podívejte se, co jde připravit bez oleje na vodě. Vykašlete se na studené saláty do kterých stejně nesmíte dávat cukr ani olej, bude vám po nich zima, budete slabí a pěkně nervní. Místo toho se zaměřte na polévky a luštěniny.
Víte, že jsme v Evropě národ číslo jedna s rakovinou tlustého střeva? Nejíme totiž luštěniny, chybí nám vláknina. Využijte tedy jaterní dietu a udělejte střevům dobře nějakým tím hráškem a fazolkami. Když je dobře připravíte, nadýmání nebude tak hrozné, nebo nebude žádné.
- Během diety klidně pijte čaj slazený medem (nesmí být cukr). Chuťově vás uspokojí, ale pozor aby nebyl s chemickými příchutěmi).
- Během diety mějte v kuchyni na lince vždy připravený džbán s vodou pokojové teploty. Z něj pijte. Určitě ne chlorovanou z kohoutku a určitě ne studenou z ledničky. I když je z kohoutku, ve džbánku alespoň po pár hodinách chlor vyprchá.

Recepty

Fazolová polévka
Já polévky ani fazole dřív běžně nevařila, ale i jako člověk bez polévkových zkušeností jsem zvládla dát dohromady polívku na které jsem spokojeně žila dva dny, až jsem snědla celý velký hrnec. Takže to opravdu zvládne každý. Jak na to?
Fazolky dejte přes noc odmočit (malé bílé se vaří nejkratší dobu, ale záleží na vás). Vodu ráno slijte, fazolky pořádně propláchněte.
Abyste tolik neprděli, můžete je dát na dvě minutky povařit, vylít vodu, dát novou a znova vařit. Toto můžete udělat až třikrát a postup platí i pro další typy luštěnin. (více zde)
Takže fazolky jsou v čerstvé vodě a můžete je dát vařit už naostro. Dejte je vařit jako první, až když trochu změknou, přidejte si zeleninu podle chuti. Já dala: Celer, mrkev, bramboru, petržel.
Do té polívky nemůžete dát maso, ani tuk, ani masox. Já to vyřešila jednoduše. Polévku jsem udělala slanější (všechna jídla dělám na jaterku slanější, výraznější chuť himalajské soli uspokojí chuťové pohárky a pak není tolik chuť na nezdravé jídlo a na další mls), nasypala jsem tam vegetku (Vegetka dobrotka bez glutamanu /Směs zeleniny je jemná výrazně žlutá a pikantní. Je to koření masových jídel, polévek, nudlí, těstovin, rýží, zelenin, vajec. Složení: sůl 55%, sušená listová a kořenová zelenina (mrkev, petržel, pastiňák, cibule).) a dala hrst majoránky, která mi chutná. Tato fazolačka je výborná.

Podobně můžete s vegetkou dělat jakékoliv jiné zeleninové polívky, ale tato s fazolemi vás o mnoho víc uspokojí a zasytí. Zeleninové polévky jsou na jaterku super, ale je po nich brzy hlad. Po fazolkách hlad není. Dělejte si také čočkové polévky.

Houbový guláš
Nesmíte syrovou cibuli, vařenou však můžete! Když umíte vařit poctivý vídeňský guláš bez zahuštění, pak víte, jaké kouzlo umí rozvařená cibule. Na tom staví následující recept:
Potřebujete sušené lesní houby. Hříbky, babky, co vám chutná... (Doporučuji na podzim hledat houby, sušit a zavírat do sklenic, je to výborné a vydatné jídlo při jaterních očistách a nahradí vám částečně maso, pokud jste na něj zvyklí a při dietě ho postrádáte. Houby můžete strkat i do zeleninových polévek.)
Sušené houby propláchněte ve vodě, strčte do hrnce, zalijte vodou. Do toho nakrájejte nahrubo cibuli. Poměr houby:cibule je 1:1. Takže cibule hodně hodně hodně. Vody nedávejte moc, neděláte polívku ale guláš.
Dejte vařit a vařte tak dlouho, dokud se cibule nerozvaří a neudělá vám omáčku. Ochutíte solí, pepřem a sladkou paprikou.
K tomu uvařte rýži. Je to výborné vydatné jídlo, po kterém není hlad.

Jáhly nasladko
Uvaříte jáhly ve vodě (bez soli), namícháte do nich trošku medu nebo agávového sirupu (s agáve pomálu, má strašně moc kalorií a ve velkém zatíží játra) a přidáte ovoce podle chuti. Jablíčka, vinný hrozen, mango, hrušky... Určitě tam ale dejte banán. Je to syté a chutné, ale musíte to jíst hned, studené to není ono.

Další inspiraci hledejte i ve veganských a indických recepturách, kde se hodně pracuje se zeleninou a luštěninami. Mnohé z těchto pokrmů lze upravit podle požadavků jaterní diety a přesto si pochutnáte. Jako například tento recept Zapečený květák po indicku:

Zapečený květák s hráškem (po indicku)
Hrášek večer namočíme, ráno slijeme vodu, propláchneme, dáme vařit, poctivě osolíme. Když změkne, rozmixuje se na lehce tekutou kaši. Když to moc teče vařte dál, voda se odpaří. Když v tom stojí vařečka, přidejte vodu. Do kašičky nasypte Garam masalu. Nádherně voní a na jaterku ji můžete. (Z původního receptu prostě vyhodíte pouze tu smažící fázi s cibulí a česnekem, jinak zbytek na jaterku můžete)
Nakrájejte si brambory, rozeberte květák na růžičky (můžete dát i brokolici). Mrkev nesmíte syrovou, vařenou však na jaterní dietu můžete! Takže buď tam mrkev nedáte, nebo si ji uvaříte bokem a dáte péct už uvařenou, je to na vás. Mrkev je v tomto receptu velmi chutná a hodí se do něj.
Pokrájenou zeleninu smícháte s hráškem, už teď to voní to masale jako ďas, klidně můžete ujídat, květák je výborný i syrový. Troubu předehřát na 200 stupňů, pečete to asi půl hodiny, dokud okraje nezhnědnou.
Můžete k tomu čerstvou zeleninu, ale je to chutné i takto samo o sobě. Opět je to syté zdravé jídlo plné vlákniny. Možná budete doma po tomto jídle pak platit za krále Prdoslava Prvního, ale nelamte si s tím hlavu a klidně prďte, to co vyjde z vařich útrob teď, pořád není nic oproti tomu co z nich většinou leze při vylučování.

Banány!!
Nakupte si klidně 3-4 trsy banánů, které budete přes týden konzumovat. Když po jídle budete mít pocit že byste ještě něco, dejte si banán. Když bude malý hlad, takový svačinový, dejte si banán. Když vám bude před spaním po večeři kručet, dejte si banán. - Banány vás zasytí, dodají spoustu energie a pak nebudete vymýšlet nesmysly.
Když budete mít krizovku, takovou že byste snědli tabulku čokolády, lezete po zdi, klesá vám morálka a máte sto chutí se na všechno vybodnout, využijte tento záchranný recept:

Umixujte 2-3 banány (podle míry vaší krize), přidejte trochu datlového sirupu (může být agáve, ale s agáve šetřete hodně a i s datlovým se snažte přiměřeně, abyste zbytečně nezatěžovali játra). Vznikne vám voňavá slaďoučká kašička. Přendejte do hezké misky a zasypte malinami nebo borůvkami (ty mějte připraveny v lednici v pohotovosti, propláchněte je lehce teplou vodou aby nebyly úplně studené) a pokud to míra vaší krize vyžaduje, ještě to nahoře znova lehce přelijte datlovým sirupem. Ale tento recept se obejde i bez přelití a bez ovoce.
Toto vás uspokojí. Využijte to i pokud jste zrovna snědli celý talíř něčeho z doporučených receptů, pořád vás honí chutě, ještě byste jedli a tělo si žádá cukry. Po tomto budete mít svatý pokoj.

Brokolicová polévka
Správná brokolicovka je bez lepku a zahušťuje se bramborou. Já si recept při běžném stravování ještě upravila tím že tam dávám cibuli (a tak dobrou brokolicovou polévku jako já má málokdo, cibule je učiněný zázrak) a na jaterní očistu jsem si ji nadále upravila takto:
Pokrájí se brokolice, dvě brambory a dvě cibule na čtvrtky. Zalít vodou. Pořádně osolit. Uvařit doměkka. Rozmixovat. V této fázi to bude velmi chutné, husté, ale něco tomu bude chybět, protože nesmíte dát smetanu. Takže přidáte pepř a zbytek jsem dořešila hrstí majoránky. Možná divná kombinace, ale pěkně slaná brokolicová polívka s majoránkou je lebeda, vůbec se nebojte hodit do hrnce nějaké neobvyklé koření, když vás to zrovna napadne. Pohlreich to nevidí a jíst to stejně budete jenom vy.
Například sušená bazalka je koření, které také chutná skvěle úplně ve všem. I tady, i v bramborovém guláši, i v polívce.

Další nápady:
Vařený osolený hrášek když se pomixuje, je také zajímavý a chutný, kombinujte si ho dle uvážení.
Za zmínku stojí i kedlubnové a cuketové zelí - nastrouháte nahrubo, přidáte cibuli, osolíte opepříte, nasypte sušenou bazalku a vařte na vodě - výsledek je velmi jemný a chutný, dá se jíst jen tak, dá se to kombinovat a je to hned hotové.
(Dělávám si běžně mimo jaterky kedlubnové zelí s kurkumovou rýží, akorát na normální stravování dávám na konci nivu a zahušťuji to. Pro potřeby jaterky se jen vyhodí sýr a zahuštění. A máte další tip na jídlo a zase je v tom cibulka co udělá chuť.)

Myslete na to, že minimálně den před dnem kdy večer vylučujete - čili v devátý den jaterky - už byste neměli nic moc hutného. Takže se vykašlete na luštěniny i pečený hrášek, zejména pokud máte velké břicho a už víte že se vám blbě po soli spouští průjem. Na devátý den si udělejte brokolicovou polévku (nebo jinou čistě zeleninovou s vegetkou) a tou se pěkně živte i dopoledne v den vylučování. Pak nebudete mít starosti při čištění střev. Určitě nedržte devátý den hladovku pokud nejste úplní tvrďáci, zbytečně vás to vyčerpá, sníží vám to morálku a bude vám pak víc blbě.

S recepty které jsou zde popsané úplně krásně vyjdete na celý týden, aniž byste hladověli, strádali a jedli pořád to samé. Navíc si vlákninou vyčistíte a ozdravíte střeva. Předem si promyslete co budete který den vařit, podle toho si předem pečlivě nakupte suroviny. A budete pak úplně v pohodě.
Když budete v pohodě během diety, budete mít dobrou morálku a ta je potom klíčová pro vylučování, které je nejnáročnější. Pevné nervy budete potřebovat zejména pokud něco nepůjde jak by mělo. Když budete vysílení z hladové nedobré diety, budete pak mnohem hůř zvládat ten zbytek a budete pak zbytečně dělat stresy a zvedat vlny...
Takže se od receptů vrátíme zpátky ke komplikacím, tentokrát už ne během příprav na čištění, budou to komplikace v závěru kúry:

POKRAČOVAT NA 3. DÍL - ZDE!

 


Komentáře

1 Lussy Lussy | 4. března 2016 v 11:19 | Reagovat

Jsem diabetik od jednoho roku myslíš že by to i pro me bylo vhodné? Most je sám o sobe sladký a hodně moc se počítá.po tom bych mela dost vysoký cukr šlo by něco jiného než ten jablecny ocet?

2 Janča Janča | 4. března 2016 v 11:35 | Reagovat

Super nápady, díky! Já si dělám hrstkovou polévku - od každé luštěniny trochu, taky mňamka! :) Ještě bych dodala, že místo kávy mě uspokojila Vita káva (nebo Caro, Melta). A na vyčištění střev před očistou doporučuju vypít Zaječickou hořkou. Já ji použila na první jaterku, pže jsem nemohla sehnat Epsomskou sůl a pak jsem zjistila, že Zaječická ji taky obsahuje. Po Zaječické jsem však běhala ještě večer před olejem+grep šťávou a pak hned po oleji, pomalu jsem těch 20 minut nemohla vydržet ležet. Takže fakt projímá až až.
Bohemia mošt taky používám. Jen minulý měsíc jsem trošku podcenila ostatní žbrunili :), tak jsem pak množství doháněla jezením jablek a fakt to nebylo ono..

3 Alue Alue | 4. března 2016 v 11:58 | Reagovat

[1]:  Na diabetes bych to nedělala. První vyléčit diabetes a pak až dělat jaterku.

4 lady Lianna Ellusive lady Lianna Ellusive | E-mail | Web | 4. března 2016 v 14:51 | Reagovat

Osobně mě děsí už jen to, že bych bez lékařského dozoru měla provádět něco, co mi může zacuckovat vnitřnosti .. :)

5 Olga Olga | 4. března 2016 v 15:08 | Reagovat

Mám vyoperovaný žlučník, můžu i tak dělat očistu jater?

6 Alue Alue | 4. března 2016 v 15:30 | Reagovat

[4]:  Na tuhle kúru není potřeba lékařský dozor, ta jim právě bere peníze za provedené operace a vyřezané žlučníky.... Na tohle je potřeba mít jenom mozek a přemýšlet u toho. - ,,Zacuckovat" vnitřnosti jak ty říkáš to může jen pokud ten mozek v hlavě dotyčný nemá a dělá to špatně.

7 Raja Luthriela Raja Luthriela | Web | 4. března 2016 v 17:56 | Reagovat

Tak myslím, že bych měla s tou očistou ještě nějaký čas počkat. Nejspíš bych na to neměla trpělivost. Snad až později. Až nabudu větší moudrosti a uvědomělosti.

8 Veronika Veronika | 4. března 2016 v 18:09 | Reagovat

Ahoj, díky za článek. Mám dotaz ke klystýrům, kdy by se nejlépe měly dělat a zda je možné během diety jíst ovesné vločky. Dále mě překvapilo, že je nutné vynechat mrkev. Je nutné vynechávat i jiné druhy zeleniny, např.červené papriky, kapie? Děkuji,V.

9 BE BE | 4. března 2016 v 18:34 | Reagovat

[4]: Podobne. A vôbec neviem, prečo by som mala robiť jaterní očistu, keď sa cítim dobre ? Mne sa to vidí veľmi násilné voči môjmu telu a orgánom.

10 Anchor Anchor | E-mail | Web | 4. března 2016 v 18:58 | Reagovat

Jako recept doporučuju brokolici s bramborami!

Jakože v 1 hrnci uvařit brambory a v 2. hrnci brokolici. Pak např. brokolici hodit k bramborám (prostě do 1 společného hrnce :D), přidat sůl a zeleninu rozmačkat (vidličkou, šťouchadlem :D) + promísit.

Je to strašná dobrota! I kamarádce, co se ošklíbala nad brokolicí, to chutná! :D Akorát je to lepší s máslem, které nesmíte, a vegetou (či co to tam mamka dává :)). Vegetu ale kdyžtak používat můžete, však se koukněte na tu doporučenou v článku :)

11 Alue Alue | 4. března 2016 v 19:17 | Reagovat

[9]:  Je to jediný způsob jak vyloučit kameny a zachránit se v pokročilém věku před operací žlučníku. Ty BE pokud si dobře pamatuji máš vyšší věk, ty budeš mít stovky kamenů, odhaduji velké asi jako vlašské ořechy. Už jsem viděla dost abych měla trochu srovnání.

Ale nikoho nepřemlouvám, jak se píše v článku, je to každého zdraví a jeho zodpovědnost, nikoho jiného.

12 KatchaJ KatchaJ | E-mail | 4. března 2016 v 19:45 | Reagovat

Na očistu jater se psychicky připravuji už týden, jaká radost, když dnes juknu co Aluška vydala za článek a "Očista jater ..." Musela sis tím dál obr velkou práci, za mě ti strašně moc děkuji, strašně, strašně moc.

13 BE BE | 4. března 2016 v 20:14 | Reagovat

[11]: Aluško, ja som pod dozorom lekára gastráča. Lebo v r. 2013 som mala tri operácie ruky v štyroch mesiacoch, a dosť ma napumpovali chémiou pri uspatí, a pritom som zachytila asi tú prvú vlnu transformačných energií. A rozbombardovalo ma to..
Urobili mi screning žlčník, brucho, povedali že mám malé ložisko kamienkov.
Môj vidiaci liečiteľ, povedal, že nemám kamienky ale piesok. Zač. roka 2013 ma pár krát pichlo vyšiel mi jeden cca 4 mm kamienok /krásny kryštálik ako dve pyramidky zlepené podstavou, taký do bordova a asi týždeň vychádzali malinké ako špendlíkova hlavička zrniečka piesku.
Potom som si naordinovala kvapky na žlčník /od Valoviča-odporúčam/. Doktor mi povedal, že ak mám nejaké obtiaže, že to nemám zo žlčníka, že mám pekne funkčný, a priechodné voľné cestičky. A usúdil na pancreas. A celý proces sme podporili enzýnmi. Ano bol to pancreas, nejaký dlhodobý proces, a nervy :-/ plus vlna.
Ešte mi jeden známy poradil byliny z Peru - Chanca Piedra. Dobre sa to pije a ešte lepšie som sa po nich cítila. Peruánci im hovoria "rozbíjač kameňov". Preto nechcem do seba babrať, rozumieš ? Vždy som bola zdravá a vôbec nič som nerobila so sebou. - Nuž, neber prosím ako rýpkanie, to nie, predsa každý vie, čo chce dosiahnúť a tak koná. - Vlastne som sa pýtala hlavne na to, že ako vieš , že to potrebuješ so sebou robiť ? Dík za odpovede.

14 Alue Alue | 4. března 2016 v 20:57 | Reagovat

[13]:  Já kameny totiž měla. Jako každý kdo se předtím nečistil... Podle toho co píšeš je máš, kor když z tebe už i něco vyšlo.
Víc nevím co ti na to mám říct, co mám odpovědět člověku který nechápe že vylučovat kameny z jater je důležitá zdravotní prevence? Tak strašně jednoduchá a základní věc.

[12]: Díky. Psala jsem 2. a 3. díl celý den, alespoň někdo to ocenil.

[8]: Ne, papriku můžeš. Problém je avokádo, cibule, česnek a mrkev.

15 Alue Alue | 4. března 2016 v 21:32 | Reagovat

[5]:  Ano můžete, to není překážka.

16 Lori Lori | 4. března 2016 v 21:42 | Reagovat

Presne v toto obdobie pociťujem potrebu spraviť si čo najdôkladnejšie očisty, takže veľmi veľmi ďakujem za články :)

Zamýšlala som sa, že plochšie bruško mám, iba keď veĺa cvičím, ale prečo to nie je prirodzene, keď sa snažím mať lepšiu životosprávu. A jediné, čo mi  napadá ako problém i riešenie je práve potreba detoxu :)

17 Mike Mike | E-mail | 4. března 2016 v 22:26 | Reagovat

Super, jsem strašně rád že jsi vydala tuto "sérii" jelikož pravdivé informace se těžko scháněj a člověk co se moc neorientuje nepozná jestli v různých návodech něco nechybí nebo není špatně. Na očistu se už taky chystám ale bohužel s denní docházkou do školy na to není klid ani čas, třeba o prázdninách nebo za pár let po škole.

18 Iruš Iruš | E-mail | 4. března 2016 v 22:47 | Reagovat

Prvni jaterni ocistu jsem si delala nekdy v roce 2004.To, co ze me vyslo, bylo neuveritelne.A jeste predtim jsem byla 2x na hydrocolonu,abych mela cista streva.Tam kupodivu nic nebylo.Streva byla cista.Nikdy nezapomenu ten pocit lehkosti po prvni jaterni ociste.Po tech dalsich uz ten nadherny pocit nebyl.Taky se ted chystam,ze budu zase cistit.Je jaro,cas jater.
Pro BE-Chanca Piedra je dobry caj,ale mechanicka ocista je mechanicka ocista.Tam clovek teprve vidi,co v sobe nosi.Naposledy ze me vyslo jen cholesterolove blaticko a par malych zelenych kaminku.

19 BE BE | 5. března 2016 v 6:58 | Reagovat

Ono sa vraví - čistému všetko čisté. - Ja kladiem dôraz na prevenciu. Takže čo , aby sa pečeň nezanášala, aby sa nerobili v nej nečistoty, kamienky.
Čo s tvrdením , že žlčník je ukazovateľom, miestom , kde sa odráža náš psychický hnev, napätie, strach, silné negatívne a pod. emócie.
Hovoríme tu aj o tom ? Lebo jedno je dať to preč, a lepšie je nepripustiť aby to tam vznikalo.

20 Sibyla Sibyla | 5. března 2016 v 7:51 | Reagovat

[11]:
tak nějaké kameny asi mít může, očista je určitě dobrá, ale tohle je snad blbost, ne?

citace: ty budeš mít stovky kamenů, odhaduji velké asi jako vlašské ořechy. Už jsem viděla dost abych měla trochu srovnání.

Jak by se tam ty stovky kamenů velkých jako vlašské ořechy vešly? Jen z čisté logiky věci, to by přece musela mít obří břicho jako před porodem. ;)

21 vika vika | E-mail | 5. března 2016 v 9:49 | Reagovat

Chtěla bych jen upozornit, že pokud si čistíte játra, tak jíst brambory je nevhodné. Oni nejsou vhodné ani normálně.
Při jejich trávení vznikají kvasným procesem butiláty, velmi toxické pro játra, poškozují mozkové funkce ...
Obsahují toxický alkaloid solanin, který zatěžuje jak játra, tak ledviny. Výtažek ze 4 zdravých brambor zabije krysu. Mají ještě mraky negativ, jestli budete chtít, tak to dopíšu. Je to napsané např. od MUDr. Strnadelové v knize Radost ze zdravých dětí. Koho bolí klouby, tak ať vysadí brambory a všechny lilkovité plodiny. Takže i rajčata, papriky, lilek.O bramborách se vyjadřuje negativně i Margit Slimáková a i americké výzkumy doporučují to s jejich konzumací nepřehánět.

22 Aťa Aťa | E-mail | 5. března 2016 v 9:57 | Reagovat

Ďakujem, Aluško, za tento článok. Očistu idem si urobiť aj ja a veľmi ma potešili tvoje recepty. Zdržuje ma mušt.Prosím ťa, máš nejakú informáciu v akom najvyššom veku robil niekto prvú očistu prvýkrát? Ďakujem.

23 Daniela Daniela | 5. března 2016 v 14:36 | Reagovat

Nerozumiem prečo ma niekto vecne potrebu všetko komentovať, všetko aj to čoho nezaujíma
Ked nemáš potrebu tak to nerob, každý ma slobodu výberu, nik do ničoho nikoho nenúti. ty co vedia sa starajú o svoje telo, a my ti Alue dakujeme za tieto články aj recepty. Len chorá hus vždy zagaga...sa hovori

24 Veronikq Veronikq | 5. března 2016 v 17:07 | Reagovat

Dnes jsem absolvovala očistu a něco bylo špatně. Dělala jsem si dva dny po sobě klystýry, druhý den 2x a zřejmě střeva nebyla uplně čistá. V jednu v noci po vypití oleje se šťávou jsem měla hrozný stav, křeče, pocení, sucho v puse, hrozný průjem. Když jsem se vyprázdnila, tak to přešlo. Ráno jsem pokračovala v kůře a vyloučila jsem takové bláto a pár zelených kamínků. Před Velikonoci budu opakovat, tak snad to bude lepší. Píši jako varování pro ostatní, aby očistě střevům věnovali velkou pozornost.

25 An. An. | 5. března 2016 v 17:55 | Reagovat

Právě jsem včera dokončila svou první jaterní očistu. Tobě Alue i prvopodstatě moc děkuji :) .
S pitím moštu jsem problém vůbec neměla, chutná mi skvěle a oproti MgSO4 je to procházka rozkvetlým sadem. Dodržování diety a času, kdy se pije mošt mi šlo taky dobře a vůbec jsem po stránce jídelníčku nestrádala (jedla jsem hlavně hrušky, rýži, dva druhy čočky, občas nějaké jablko a banán, dochucovala jen himalájskou solí). Pro příští očistu jsem získala pár důležitých poznatků o chybách, kterých se musím příště vyvarovat, jedná se o toto: sice jsem si vyzkoušela pohodlnou polohu v posteli, ale nedala jsem si na sebe ten termofor a to byla docela velká chyba, protože jsem ho naplnila jen tak trochu teplou vodou místo horké a navíc jsem ho naplnila, co to šlo, takže mě i tlačil a tak jsem termofor na oblasti jater neměla celých 20 min. No asi proto jsem pak vyloučila jen asi 5 šedých kamínků, tři z nich byly úplně malinkaté a 2 trochu větší asi jako čočka. Šlo ze mně i něco jiného, nejspíš paraziti - takové bíle nitky zamotané v sobě, žluč,možná i cholesterol a pak hráškově zelené kuličky - to možná mohly být také kamínky, nevím.  
V noci jsem šla na záchod asi osm krát z toho jednou jsem se po... a musela jsem se jít ještě převlékat.
Jedenáctý den večer, kdy se má ještě pro jistotu vypít 3 lžičky MgSO4 ve třech deci, jsem to tak udělala, akorát doufám, že jsem tam soli dala dost, protože každá lžička má jinou velikost že a taky jsem je dala rovné. Po vypití 3 lžiček hořké soli v 3 deci vody jsem pak už neměla vůbec průjem.Je to normální?
Ještě k tomu pití hořké soli mám dotaz: má se to vypít co nejrychleji? Protože jedenáctý den ráno, jsem při pití čtvrté dávky měla co dělat, abych se nepozvracela a tak jsem to pila asi hodinu, než jsem to do sebe dostala, ale říkala jsem si, radši to vypít pomalu, než to do sebe dostat rychle a ono to půjde pak rychle i ven (a to vrchem).
A mám ještě jeden dotaz - snad už poslední, Když někdo třeba chodí do práce nebo do školy a je časově vytížen , že si vylučování plánuje jen na víkend, může ještě dopoledne v pátek pracovat a pak hned v pondělí se jít stresovat zase do školy nebo do práce?
A taky jak dlouho by měl člověk po vylučování ještě nepít nic studeného tak  ty tři dny? No vlastně mám ještě dotaz k očistě střev před celou jaterní očistou.  Chápu to tak, že bychom měly udělat min. 1 z 4 možností, ale klystýr a hydro kolono terapie se podle mě nedají moc srovnávat, protože při klystýru se vyčistí pouze poslední část tlustého střeva. A KCl nemůžu nikde sehnat. Nevíte někdo, kde by se dala koupit prosím! Já jsem si dělala pouze tři krát klystýr pře začátkem celé procedury. Snad to stačilo.
A fakt vám lidi radím před tím, než vůbec s jaterní očistou začněte, všechno pořádně prostudujte a promyslete, ujistěte se, že máte všechno potřebné a správně chápete návod. Určitě by vás pak naštvalo, kdybyste si vlastní debilitou nejen že nepomohli, ale i třeba zničili zdraví. Tak doufám, že já jsem v pořádku , po očistě jsem se cítila zhruba stejně, jako před ní, doufám, že jsem to moc nepohnojila a že vyčištění střev klystýrem předem stačí, no snad bych poznala už před tím, kdyby bylo něco špatně, nic mě nebolí, akorát mám takový těžký pocit v oblasti solaru, ale to je možná hlad nebo vzduch v žaludku. Tak děkuji za návod a ať vám všem očista proběhne vždycky jen co nejefektivněji a nejlépe. Ahoj :)

26 Alue Alue | 5. března 2016 v 19:20 | Reagovat

[19]:  Žijeme v silně toxickém prostředí, je to i ve vodě a vzduchu. Není šance zabránit úplně tomu aby se tam jedy přestaly srážet.

[20]: Nemusí. Právě že ani nemusí...

[24]: Tos ale dělala docela na hraně. Nejlíp se to má dělat o úplňku, až tři dny po něm... pak už je výsledek slabší.
Ta slabost v noci mohla být i toxinová, průjmem to běželo ven. To se stává.

[25]: Bílé nitky jsou paraziti, rozhodně by ses po kůře měla ještě odčervit... Kamínky jsou většinou zelené, že jsi měla šedé tomu se docela divím, viděla jsem výsledky u kdekoho ale šedá nebývá. Bůhvíco v tom bylo za hnusy.
Hořká sůl se musí pít na ex, popíjet hodinu je totální blbost, proto asi ty tvoje potíže... No ono je to i napsané v dalším dílu.
Stres vadí v den očisty a den před očistou... po vylučování je jenom potřeba lehce jíst a nesportovat, stresovat ,,můžeš". Stres akorát způsobuje že játra nevyloučí kamínky, takže pak už je to jedno.
Studené nápoje se po vylučování můžou, ale já ještě dva dny potom piju i tak odstátou vodu, ne z lednice.
Já si klistýry před jaterkou nedělala nikdy, vždycky jsem pila sůl jenom na to vyučování podle rozpisu a v pohodě. Není to nutné, když má člověk zdravá střeva a ploché břicho.
KCL se dá někdy koupit v menším množství v lékárně, ale jinak jenom jako podpulťák přes dobré známé co dělají u farmaceutické mafie. Oni vědí proč to lidem nechtějí prodávat.

27 Veronika Veronika | 5. března 2016 v 21:27 | Reagovat

[26]: Já rozumím tomu, že zde uvedené podmínky jsou ideální. Ale četla jsem zkušenosti ostatních, které jeli podle trochu jiného návodu a také se jim dařilo. Potřebovala jsem začít co nejdříve. Dá se té toxinové slabosti příště nějak vyhnout? Jak píše An. ani mě se nespustil večer průjem po dávce soli, tak jsem raději ještě provedla klystýr, aby mě nepotkalo to, co v noci. Jinak ještě jsem nenašla nikde uvedeno, jak se to s pitím vody během druhého dne kúry, ale asi bude v dalším díle. Každopádně děkuji za rady, recepty a další postřehy Alue i ostatním.

28 Alue Alue | 5. března 2016 v 21:49 | Reagovat

[27]:  Při jaterní očistě se hromadně vylučují toxiny z kompletního organismu. Čím toxičtější organismus, tím víc blbě člověku je a tím mocnější má průjmy a noční běhavky na vylučovací noc.
Je to normální projev snad u každého přírodního detoxu, který vytahuje z těla toxiny. Sedí se s břichabolem na záchodě, když to vyjde, člověku se během minuty úžasně uleví... Čím víc se člověk pravidelně detoxikuje, tím méně podobné stavy prožívá.

Dotaz na pití vody druhý den nechápu.

29 Liliana Landštejnská Liliana Landštejnská | Web | 5. března 2016 v 22:53 | Reagovat

Je to zajímavé, ale jak tak čtu, mám pocit, že s prací se to moc skloubit nedá, nebo aspoň já si to nedovedu představit. Vstávám o půl paté, někdy přijdu z práce totálně unavená, a do toho ještě správně dodržovat postup takové očisty - to mi nepřijde jako ideální kombinace.

30 Přemek Přemek | 5. března 2016 v 23:52 | Reagovat

[9]: Třeba proto, že máš asi tělo plné kamenů, hlenů a dalších usazenin, i když se cítíš dobře. Podobné čistící procedury jsou některými lékaři doporučovány nejpozději od 35. roku života aspoň jednou ročně.

U jater se očistou vylučují bilirubinové kameny, cholesterolové nánosy žlučových cest a drobné cholesterolové kameny, hleny.

[24]: Souhlas, někteří před první očistou jater doporučují dokonce 5 týdnů klistýrů: 1. týden denně, 2. týden obden atd. Poslední týden jen jednou. Pak lze přejít k likvidaci dysbakteriemie (1 -2 týdny denně ráno na lačno hodinu před jídlem a večer dvě hodiny po večeři sníst stroužek česneku) a následné očistě střev.

31 lenka f lenka f | E-mail | 6. března 2016 v 19:47 | Reagovat

[29]:

Přesně, já taky ne a ještě děti do toho. Tohle není pro každého. Je to brutalita tahle očista. Na druhou stranu, ale vůbec nezpochybňuji její blahodárné účinky a i užitečné praktické rady tady sepsané.

32 Veronika Veronika | 6. března 2016 v 19:54 | Reagovat

[28]:Díky za odpověď. V jednom návodu jsem četla, že by se první den po 18 hodině již nemělo nic pít, tak mě zajímá, jak to s pitím během očisty je. Děkuji, V.

33 anonymní anonymní | 17. dubna 2016 v 18:27 | Reagovat

1)Jak je to s pitím vody během dne? mezi jídly a mezi pitím moštu? Vodu asi nemůžu pít kdykoli mám žízeň, protože když piju mošt tak už nemůžu pít zaráz vodu aby se mošt tím nezředil? Tak že za jak dlouho po vypití moštu už můžu pít vodu, já většinou vypiju mošt a pak tu 1 hodinu čekám a napiju se pak vody až při jídle.
2) jak dlouho by mělo trvat to vypití 1 l moštu? Obvykle mošt vypiji během 2 až dvou a půl hodiny, je to tak správně?
3) a kolikátý den po úplňku je nejvhodnější doba k vylučování?
Doufám, že jsem to napsala dostatečně pochopitelně :) Tyhle věci totiž v návodu napsané nejsou, nebo jsem si jich nevšimla, to je taky možné. Každopádně se radši ptám teď, než abych pak dělala něco špatně. Děkuji za odpověď.

34 Alue Alue | 17. dubna 2016 v 18:58 | Reagovat

[33]:  1. vodu pij kdy chceš, ředění v žaludku nevadí
2. dobré je postupně pít během dne, ne na ex, ale hlavně to vypít. jestli to piješ hodinu nebo tři je úplně jedno.
3. nejlepší je to za úplňku. Když to nestihneš, tak i ty další dny potom.

35 Veronika Veronika | 12. května 2016 v 13:07 | Reagovat

[34]:Prosím o upřesnění, za úplňku již vylučovat nebo začít s očistou, tj. první dávky soli a olej se šťávou. Děkuji. V.

36 Alue Alue | 12. května 2016 v 13:30 | Reagovat

[35]:  za úplňku vylučovat !... začít s očistou za úplňku by přece nedávalo žádnou logiku.

37 an. an. | 8. července 2016 v 13:16 | Reagovat

A nevadí když budu na začátku (jako na první očistu)pít Bohemia mošt, který je jemný, když budu dodržovat správné dávky? Kyselejší mošty změkčí kaménky více, ale i jemný mošt splní funkci změkčovadla dobře, tak aby očista fungovala, tak jak má(změkčí kaménky dostatečně)?

38 Alue Alue | 8. července 2016 v 13:19 | Reagovat

[37]:  Bohemia změkčuje stejně jako kyselejší, jemný je chuťově.

39 an. an. | 15. července 2016 v 8:56 | Reagovat

Mám ještě dva dotazy prosím: 1) když jsem naposledy používala MgSO4, tak jsem ho nabírala mokrou lžičkou a teď docela zhrudkovatěl, no já vím, nebyl to dobrý nápad, zvlášť když vím, že MgSO4 je hygroskopický. No ale chci se zeptat jestli zhrudkovatění a to, že to nasáklo  vodu nějak nevadí na výsledek, jehož chceme při očistě dosáhnout, jestli prostě hořká sůl tímto neztratila svoje vlastnosti?
2)jak jsem pochopila z návodu, tak 10.dne se najím nejpozději do 14.hodin, pak můžu pít jen teplou vodu a od 18:00 tak že teď letního času od 19:00, kdy vypiji první dávku soli už nemůžu pít vodu vůbec, až do dalšího dne nic nepiji (když nepočítám, další dávky soli, olej s grepem a po lžičkách mátový čaj) až dokud nevypiji ty vyšťavené pomeranče jedenáctého dne, pak si dám ve 13:00 hodin to ovoce a od té doby až do dalšího dne už nic nejím, ale můžu v dobu od vypití pomerančové šťávy pít normálně vodu až do večera, kdy se pije ještě pojistná dávka hořké soli?

40 Alue Alue | 15. července 2016 v 9:16 | Reagovat

[39]: Hrudky nevadí. Sůl a cukr když zhrudkují, tak  se jim přece taky nic nestalo.

Po vylučovací noci odpoledne, kdy si můžeš dát už pomeranč a ovoce, normálně piješ vodu. Naopak je to potřeba.

Mimochodem pojistná dávka hořké soli není vždy potřeba, to je pro lidi co měli hodně kamenů, nebo velké kameny, a co mají velká břicha. Pokud jsi štíhlá, a kamenů bude jenom pár, pojistná dávka nebývá potřeba.

41 an. an. | 15. července 2016 v 12:01 | Reagovat

Díky Alue, jsi zlatá.

42 JITKA JITKA | E-mail | 4. srpna 2016 v 13:53 | Reagovat

Ještě k jablečnému moštu. Nebude nejlepší čerstvý. Tzn. čerstvá jablka a odšťavněný???

43 Alue Alue | 4. srpna 2016 v 13:59 | Reagovat

[42]:  taky můžeš.

44 7Lily7 7Lily7 | 15. října 2016 v 17:10 | Reagovat

A ako su na tom ovsene vločky? Včera som si dala misku, popri diete. A mi napado, že keď žiadne pečivo muka.... či som neurobila zle. Vylučovať plánujem zajtra (veď na spln). A ešte, že cca do kolkej sa treba zdržovať u toalety resp. Asi ako dlho trvá prujem myslím ten 11.deň? Rada by som išla do školy, ak sa bude dať. Určite nie hneď ráno, ale myslím počas dňa, tak cca o 13 by som rada išla (to si možem dať akurát banan :D).

45 teď teď | 18. října 2016 v 11:00 | Reagovat

Teď 16. 10. jsem dělala očistu, 17. 10. vylučovala(11. den) a měla jsem takový problém, o kterém se asi nepíše nikde v návodu. Jednalo se o to, že i když jsem přesně dodržovala pití všech dávek soli, tak jsem od rána chodila na záchod, ale šlo to ze mně docela pomalu a málo často, pak jsem asi zhruba od 11 do 14 h protrpěla v bolestech a nevolnosti (vypadala jsem v obličeji jak mrtvola) měla jsem nafouknuté břicho s pocitem, že střeva jsou plná tekutiny, asi kolem 15 až 16 h se mi ulevilo, ale pořád se mi zdálo, že na záchod chodím zřídka a nebylo mi ještě úplně skvěle (třeba při své první očistě jsem si tu nevolnost a běhání na záchod odbyla už dopoledne a večer a odpoledne už mi bylo dobře) tak jsem si v 17 h vzala pojistnou dávku soli a čekala jsem, že tak do hodiny do dvou konečně vystolicuju i poslední zbytky, co jsem měla ve střevech. Jenže se tak nestalo a já měla zase pocit vodnatých střev, jako by mi to tam jen stálo a moc se to nehnulo, popocházení a masáž břicha skoro nepomáhaly, přemýšlela jsem jestli si udělat klystýr, neudělala jsem ho nakonec a čekala jsem asi do 8 h večer, kdy ze mně vyšly poslední ( doufám) 4 kamínky a ješte o pár hodin dřív jeden docela velký kámen asi o vel. lískového ořechu nebo větší hrachové kuličky-jeden z těch největších co jsem kdy měla). Pak jsem se střídavě budila  a usínala občas mi zakvrdlalo ve střevech a občas asi tak po dvou hodinách ze mně vyšlo trochu žluto oranžové vody s něčím, co připomínalo natrávený pomeranč (ten jsem ale předtím vůbec nejedla, jedla jsem jablko a doufala, že až ho uvidím, že budu mít jistou, že je to poslední věc, co se dostala dovnitř a že tudíž už tam nemůžou být žádné kameny) ale když se to rozetře, vypadá to jako malé velmi krátké vlákna nebo nitky, takže to asi byli ti parazité. Teď ráno jsem se vzbudila a vyšlo ze mně ještě asi dvakrát trochu vody s tímto a ještě hnědá voda a nitkami-což možná když to bylo hnědé tak už to mohlo být to včerejší jablko. Pro jistotu jsem si udělala klystýr a vyšlo ze mně zase trochu té  světle žluto oranžové vody a asi parazitů. Tak teď jenom doufám, že už mám střeva úplně čistá a je všechno v pořádku. Jinak kameny šly, nebylo jich úplně moc, ale byly největší, co jsem kdy měla za předcházející 3 očisty. Předchozí večer jsem bohužel nestíhala a olej s grepem jsem začala protřepávat až 22:59, takže když jsme to pak vypila navalovalo se mi protože jsem cítila, že se to ještě úplně nespojilo, tak že mi bylo z toho špatně celou noc, ale nevyzvracela jsem to i když bych třeba chtěla. Tohle byla fakt moje vlastní blbost, která mě velice mrzí a žel nemám nikoho, kdo by měl s očistou vůbec zkušenosti, nebo by mi byl ochotný pomáhat, tak že 10. den večer si vše připravuji sama, no a někdy nestíhám, tak jako včera.( snad si do příště naverbuju někoho alespoň na to štěrchání oleje a termofor). Tak mě napadá jestli ten olej a jak mi z toho bylo nevolno, nesouvisí s těmi mými střevy  a tím, že to vylučování tak strašně dlouho trvalo. A nemůže mi to nějak ublížit, když se ten olej a grepová šťáva zcela nespojili? Na pohled to sice vypadalo, ale chuťově jsem pak poznala, že ne a o to víc se mi pak chtělo při pití 3. a 4. dávky soli zvracet. Možná jsem to měla vypít až 23:05 a pořádně to ještě protřepat ten olej a grep.No jo no, jenže v tu chvíli mě to nedošlo.

Teď se cítím vcelku dobře, špatně mi není, tak snad už mám ta střeva opravdu čistá.

2) A ještě by mě prosím zajímalo, když jdu v 23:00 letního času spát, tak musím těch 20 min ležet bez hnutí na zádech,ale pak, můžu se už třeba přetočit do jiné polohy? Já totiž na zádech nemůžu usnout, tak že většinu noci probdím, případně prochodím na záchod a k ránu nebo uprostřed noci ze mně jdou už i kameny.

Tahle očista je fakt brutální, a je to nálož na Vaši vůli, sebeovládání, překonání strachu a bolesti, nemluvě o té strašné nevolnosti. Navíc je na to potřeba dost času, tak že člověk co denně stává ve 4 ráno a má doma 5 dětí, to asi nebude moct dělat. Ale zase to stojí za to, pokaždé očistě se cítím o něco lépe :-) , jen doufám, že ty očisty nebudu muset dělat ještě následující rok. Když už mám čtyři za sebou, tak bych si přála ještě dvě, kdy ze mě půjde jenom voda a chtěla bych už mít pokoj. Napište mi prosím, jestli chcete nějakou morální podporu ;-).

3) A když pak dokončím očisty úplně (tzn. že ze mně nepůjdou už žádné kaménky, ale cokoliv jiného ze mně jít může, jako že se počítají jenom ty kameny?) za jak dlouhou dobu se játra zase zanesou? Já bych řekla, že je to období několika let, tak 5 až 7 možná i dřív. Je pak nutné tedy celou proceduru opakovat? Nebo stačí, že jsme to udělali za život alespoň jednou? Tipuju, že jednou je lepší než nic, ale že to chce vícekrát ;).

4) Co je příčinou tvorby kamenů v játrech? Vím, že různé chemikále z léků, chem trails, jiné toxiny a škodliviny anebo magický a energetický útok apod. A může to způsobovat i záření z různých přístrojů, mobilů, tabletů, počítačů?

Jaterní očista je skvělá věc, ale musí se to umět dělat správně, aby vše probíhalo efektivně a bezpečně. Kdyby se mnou byl někdo, kdo by přesně věděl, co a jak a pomáhal mi, tak by to bylo jistě o něčem jiném, než když se s přípravou lopotím sama, i když se to dá zvládnout, akorát si musíte na všechno pamatovat sami. Taky mi na morálce moc nepřidá, když mi moje spolubydlící řekne, že tu se mnou nebude, protože nechce vidět jak zase umírám.

No ale jak se říká: Do pekla vede cesta snadno..
Tak držím pěsti všem, co se na tuto očistu dali, ať Vám probíhá co nejlépe a nejefektivněji, ať se zase brzy cítíte dokonale zdraví.
Ahoj.
PS.: Doufám, že Vám nevadí, že jsem zacházela do podrobností ohledně mé stolice, ale potřebuju mít jistotu, že je vše v pořádku. ;-). A tak snad nevadí, že je tento komentář tak dlouhý,ale zase si říkám, že někdo, kdo zvažuje nebo už dělá jaterní očistu si v tom třeba najde nějaké informace pro sebe.

46 Alue Alue | 18. října 2016 v 12:26 | Reagovat

[45]: Pokud stolice hodinu od vypití první dávky soli nevychází rychle ven, musí se dělat klistýr, který to povolí. Klidně i několikrát, když je to potřeba.  
Je to napsané v třídílném návodu, udělala jsi chybu.

Cosi co vypadá jako pomeranč a po natření vláknuje, bude pravděpodobně ze žlučníku, kdybys to nevyloučila, postupem let z toho vznikají kameny.

Olej s grepem se štěrchá pořádně, aby se to dalo pít. Když to zaštěrcháš málo, tak je to akorát hnusnější, ale funguje taky.

Po vypití grep-oleje si nastav příště stopky na stanovený čas co musíš nehnutě držet pozici. Jak zapípají, tak už spíš normálně jak se ti chce.

Játra se mají preventivně čistit každý rok na jaře asi 3x... Kameny se dělají podle tvé životosprávy, co jíš, jestli stresuješ a jak jsi stará. Čím starší, tím víc je to potřeba.

Záření snižuje funkčnost organismu, ale kameny jsou primárně z jedů v potravě, vodě a vzduchu, z energie hlavně při černé magii a narušené psychice. - stres, deprese atd.

Trochu mě zaráží hnědá voda s nitkami - to možná už mohli být nějací paraziti, ale nevím jistě, neviděla jsem to.

47 teď teď | 18. října 2016 v 16:32 | Reagovat

Aha já jsem si myslela, že klystýr je nutno dělat jen v ten večer před vypitím první dávky soli a nějak jsem to nepochopila, že se to vztahuje i na ty další (i když je to logický no). Klystýr jsem si dělala až ráno a jen jednou, ale pak už ze mně nic nešlo. Tak že není možné abych měla v sobě ještě kámen?
Jinak už nevím, co bych dělala, protože dělat si klystýry teď už je asi zbytečné?

48 teď teď | 18. října 2016 v 16:58 | Reagovat

Anebo bych mohla ještě teď vypít znovu ty tři deci hořké soli, jen tak pro jistotu? Ono to asi není moc dobré pít víc než jedenkrát za měsíc, ale je to lepší než mít pak zánět. Je něco, co teď můžu ještě udělat?

49 Alue Alue | 18. října 2016 v 20:26 | Reagovat

[48]: No teď už je celkem pozdě, vylučovala jsi včera, už jsi jedla atd. Ale příště se prostě nestyď a tu hadičku použij, i kdyby preventivně. Já bych si to bez toho taky nemohla dělat, taky se mi vždycky jenom nafouklo břicho jak tobě a byl to pěkný hnus.
Ale také radši překonám nějaký svůj blok a pocit, než mít kameny, že jo :)

50 h h | 16. ledna 2017 v 10:06 | Reagovat

A zmraženou zeleninu taky používat můžeme-co se rozehřeje v horké vodě, třeba kukuřice, hrášek, zelené fazolky?

51 Alue Alue | 16. ledna 2017 v 11:00 | Reagovat

[50]:  ano, teplá zelenina i když je původně z mrazáku, se jíst může

52 žb žb | 4. dubna 2017 v 18:53 | Reagovat

Může se používat i mošt s kalem? Není to asi vyloženě dužnina, ale plavou v tom takové kousky kalu z jablek - není vyfiltrován jako třeba Bohemia mošt.

53 Alue Alue | 4. dubna 2017 v 20:07 | Reagovat

[52]:  Můžeš. 5L bohemie má taky naspod kaly... a hodně.

54 m. i. m. i. | 13. května 2017 v 14:24 | Reagovat

Dá se jíst v dietě pohanka?

55 Alue Alue | 13. května 2017 v 15:34 | Reagovat

[54]:  určitě jo.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama