Kniha Anděl strážný: Je v prodeji na alueshop.webnode.cz ZDE!
Sledujte Zápisníček, kde vycházejí aktuální zprávičky. Nejnovější příspěvek: 18.02.

Jillian Michaels 30 Day Shred: Recenze + Tipy do začátku

27. května 2016 v 0:54 | Alue K. Loskotová |  Filmy od Alue

Konečně jsem docvičila tento extrémě populární cvičební program pro začátečníky s Jillian Michaels a udělala o něm video.
Povídám o tom jak jsem s tím začala, co je dobré si předem opatřit, na co si dát pozor abychom šetřili kolena a nezranili se, rovněž jak si udržet zdravou vnitřní motivaci, jak se nenechat odradit a hlavně vydržet.
Já jsem na tom rozhodně po absolvování programu úplně jinak než předtím, špeky se proměnily na svaly a Jillian mi dost vyhovuje. Hned další den, poté co jsem dokončila 30 Day Shred, jsem se vrhla na 6 Weeks six pack, takže až ho dokončím, velice ráda udělám další recenzi, pokud vás tato bude bavit a někoho namotivuje.


Na začátku tohoto videa trochu řvu, protože jsem zvyklá na ten starý foťák, na který když se nemluví pořádně nahlas, tak člověk není slyšet. Ale tato nová kamera má velice citlivý mikrofon, takže to není potřeba, naopak to kvalitu zvuku zhoršuje, ale je to spíš jenom na začátku, pak už je to lepší... Ale záleží na tom, kde si video přehráváte, na Winu mi to chrčelo, na Applu to vůbec není poznat... Příště na to budu myslet.

Snad vám nebude překážet, že se během točení stmívalo, já jsem přes den neměla na natáčení prostor a chtěla jsem to udělat co nejdřív, dokud moje dojmy byly čerstvé, neodkládat to zbytečně... A čas a nálada prostě přišly takhle.
Snad se vám moje rady budou hodit, video je sice dlouhé, ale je tam pár pěkných hlodů a sestřihů, které by vás mohly pobavit. Takže to není jenom nudné kecání.



Jillian Michaels 30 Day Shred: Recenze + Tipy do začátku
https://www.youtube.com/watch?v=rusEyNXSC1Y&feature=youtu.be

A co vy? Cvičíte také něco zajímavého, co stojí za zmíňku?

Nebo jste se sebou spokojení, tak jak jste?


 


Anketa

Máte doma televizi?

ANO
NE

Komentáře

1 ifka :-) ifka :-) | 27. května 2016 v 10:14 | Reagovat

Milá Alu :-) Krásné povídání..musím říct,že s Tebou hodně souhlasím.Mám podobné zkušenosti..Zkoušela jsem takto cvičit a kolena trpěla,až jsem cvičit přestala..no škoda :-) Ale po Tvém inspirativním videu se do toho zase dám :-) Moc Ti děkuji :-)

2 Alue Alue | 27. května 2016 v 10:22 | Reagovat

[1]:  To je škoda... ale chápu, kdybych taky nepřišla na to co s těmi koleny, taky bych jinak přestala, nedalo se to. Divím se, že to třeba v originálním videu není řečeno ,,když jste těžcí tlustí a rozkydlí, šetřete kolena takto a nebuďte bosí".

3 Gabby Gabby | E-mail | Web | 27. května 2016 v 11:59 | Reagovat

Alue ty mě vážně chceš donutit cvičit, že?? :D No jak vidím asi neodolám a brzo se na to vrhnu, děkuji za tip snad to nebude moc náročné :)

4 Gray Gray | 27. května 2016 v 13:09 | Reagovat

Co bych dala za takové "problémy", já jsem jen kost a kůže a ne a ne přibrat. :D A když se vyloženě pře...jím, je mi z toho akorát blbě.

5 Aodd Aodd | E-mail | 27. května 2016 v 13:27 | Reagovat

Já cvičím už od začátku ledna podle programu v knize You Are Your Own Gym :)
(anglicky a slovensky dostupné na uložtu)

6 Alue Alue | 27. května 2016 v 14:02 | Reagovat

[3]: ... kdyby to bylo lehké, tak jsou všichni kulturisti :)

7 Alue Alue | 27. května 2016 v 14:03 | Reagovat

[4]:  Tak zaposiluj a obalíš se...

8 Lori Lori | 27. května 2016 v 16:24 | Reagovat

Alue, ďakujem, že si taká...veľmi produktívna a veľa o otm píšeš:) skrátka, že makáš pilne ( včielky by boli hrdé:D) je to veľmi...skrátka, ma to veľmi vábi zdvihnuť zadok a robiť niečo užitočné pre seba a svoj osobný rozvoj :) ( nie len cvičenie:D) na video sa teším, zapla som si zatiaľ len pár chvíľ a vyzerá sľubne :)

9 36 :-D 36 :-D | 27. května 2016 v 16:58 | Reagovat

[4]: Po deťoch trochu priberieš.  No a neskôr zas začneš schnúť, strata svalovej hmoty "stářím" :-(  Kašli na to,  nám tenučkým sa poletí do neba ľahšie :-D
Tiež toho zjem dosť, chvíľu mám pocit okolo pupku že som pribrala, a po chvíli je to fuč. - Stravujem sa asi takto :
plný hlboký tanier ovsených vločiek, za dve hodiny hlad. Káva, cukor, maslo, nanuk, čokoláda, zákusok, keksy, koláče,buchta,  chlieb, zelenina či ovocie. Popoludní asi litrový hrniec miešaného jedla . zemiaky, čínska kapusta a niečo,uvarené vajce, cca 8 dkg šunky alebo iného, alebo celá konzera rýb,  večer čo mám, o desiatej  v noci cikorka, chlieb, al. kaša, a vždy kopec masla. A ráno hladná ako vlk...,  vraj som v poriadku, číslo 36.
Na modeling neide, vraj nie som dostatočný vešiak !

10 Sarkita Sarkita | 27. května 2016 v 18:36 | Reagovat

[5]: [7]:
Nemyslím si, že by to bylo tak jednoduché. Co tak pozoruju ve svém okolí, je to i tím, jak je kdo uzemněný. Někdo tu vyloženě nechce být (tady na Zemi, v tom stavu, jak to tady je), může to mít nastavené i na úplně nevědomé úrovni, takže mu to tak ani nepřipadá. Prostě ulítává pryč a tím nemůže tzv. nabrat hmotu. Někdo se zase chrání a obaluje se vrstvami (přibírá) a nemusí to být množstvím jídla nebo jeho nekvalitou.

11 vanilková vanilková | 27. května 2016 v 18:50 | Reagovat

Krutě! Je z tebe superžena! poklona

12 all-is-magic all-is-magic | E-mail | Web | 27. května 2016 v 20:57 | Reagovat

[7]: já posiluju už dva roky, váhově jsem těžší o dva kila. Méně tuku, více svalů, takže začínám pomalu vypadat jak chlap :D

Ovšem musím zas na sebe prásknout že to mám dole, protože jsem se hecla, že zkusím uběhnout jeden ultramaratonský závod, tak trénuju.... a když člověk běží 6 hodin - i když skoro pořád do sebe cpe sušené ovoce - tak prostě metabolismus běží jak fretka :D Takže teď furt jíst, jíst, po malých porcích. Hlavně se nesmím napráskat najednou a hlavně ne na večer, protože pak další den se musím nutit i do snědení trocha ovoce, protože nemám vůbec hlad.

13 J. J. | 27. května 2016 v 21:35 | Reagovat

My jsme v těláku cvičili ještě Insanity workout. Taky docela zabijárna :D

14 Alue Alue | 27. května 2016 v 21:47 | Reagovat

[13]: Vím o něm... zatím jsem si netroufla, radši six pack :D

15 Gray Gray | 27. května 2016 v 23:28 | Reagovat

[7]: Na brigádě se občas strhám celkem slušně ale je taky fakt, že brigádničím jen příležitostně. Takže když už, chtělo by to něco fyzicky náročného dělat pravidelně. Naštěstí teď na podobné myšlenky a experimenty bude víc času. :-)

[9]: Uch, já bych s tím neměla problém, kdyby na mě civilizace nekoukala jako na anorektičku, malomocnou a tak :D lidé v tomhle umí být dost necitliví a ani si to neuvědomí, předsudky jsou zkrátka mocné. Když má někdo nadváhu, je automaticky "nenažranej" a když někdo podváhu, tak zralý na psychiatrii. Kolikrát se nemyslí ani na to, že dotyční mohou mít nějakou nemoc třeba se štítnou žlázou a to si pak moc svou váhu nevyberou (já jsem naštěstí zdravá, uf!) A s tím nebíčkem, no hej kéž by. :D Nějaký ten pomocný faktor by se občas vskutku hodil.

16 Gabby Gabby | E-mail | Web | 28. května 2016 v 11:42 | Reagovat

Proč mám pocit, že ti tu někdo Jillian doporučoval?? :D Plánuješ cvičit ještě podle někoho jiného nebo si jedeš jen ji?? :)

17 quack quack | 28. května 2016 v 13:07 | Reagovat

Jill jsem cvičila už asi třikrát .. Vždy když cítím, že nějak kynu a nebo se necítím, tak se na ni vrhnu. Zezačátku je to vždy těžké se do toho zase dostat, ale ten pocit potom, že jsem to zvládla, ... Je prostě úžasný :) Jsem po operaci kolene, tak občas mám problém, ale cviky se vždy dají nějak trochu přizpůsobit. Jinak Alue, trochu mě mateš s tím, že někde jsi zmiňovala, že snídat je špatné, že se tělo ráno pročišťuje a je dobré pít jen čaj či vodu a ve videu říkáš, že se učíš snídat? :) Kde je tedy pravda? Je fakt, že já snídám ovoce, jen když vážně pociťuji hlad, nic do sebe netlačím násilím, ale jelikož jsi tak nějak můj vzor, jsem opět na vážkách, co je tedy správně :)

18 Ma Ma | 28. května 2016 v 16:54 | Reagovat

Alue, ty jsi dřív psala, že jsi nabrala, ani nevíš jak.

Nemůže v tom být přece jen štítná žláza? Mám sníženou funkci a taky jsem nakynula. Díky testům u praktika mi zjistili hypotyreózu. Možná, že ti taky nepracuje tak úplně, jak by měla. I přes jódové doplňky a tak. Nechceš to radši "zčeknout"? Vím, že k doktorům moc nechodíš...Brát jejich prášky nemusíš (mně to taky nasadila pro více méně subklinickou hypo), ale je dobré být v obraze.

19 Depe Depe | 28. května 2016 v 16:57 | Reagovat

Ja cvicim s kettlebelem a u toho jsem zatim mela nejlepsi a nejrychlejsi vysledky. I pametovy efekt u svalu mi tu fungoval nejlepe.

20 kluk z lesa kluk z lesa | 28. května 2016 v 18:00 | Reagovat

Hmm hustě dlouhý video :-) v pozitivním slova smyslu. Doufám, že ti tvá vůle vydrží a láska sama k sobě tě udrží na správné cestě. Jinak onen sektor "flaškový" jehož odstranění bylo finančně bolestivé spatřuji jako významný a kladný krok v tvém životě. Uvědomění si, že jsem na to "sama" tě jen posílí, hlavně v myšlenkách vůči okolí, které jsou zčásti plné pochybností či nedostatečné motivace. Ono "zpotit se" je dle mého úžasná záležitost a samo tělo ví, kdy to potřebuje. Hodně úspěchů přeji v poznávání tvého chrámu tělesného :-)

21 lady Lianna Ellusive lady Lianna Ellusive | Web | 28. května 2016 v 18:17 | Reagovat

:) Jako zátěž morčičáka :)

22 A. A. | E-mail | 29. května 2016 v 13:47 | Reagovat

"Ještě jsem se nenaučila snídat" - takže myslíš, že snídat je dobré? Dřív jsi totiž psala, že snídat se nemá...

23 Alue Alue | 29. května 2016 v 15:23 | Reagovat

[17]:  Psala jsem o tom v té souvislosti, že tělo se do 11ti dopoledne detoxikuje, takže se má pít jenom voda, nebo zelený čaj.. Což dělám. Mnoha lidem toto pomáhá udržet si lépe váhu a hlavně tak  detoxikují... Já třeba když jsem na toto najela v cca 16ti, tak jsem také zhubla.

Na druhou stranu všichni poradci ve výživě a sportovci vědí, že když se ráno nenasnídáš, tak si na celý zbytek dne zpomalíš metabolismus a pak se navíc večer máš tendenci víc najíst... Zkoušela jsem naučit se snídat, ráno do sebe nacpu dvě lžíce jogurtu a pak jsem to vzdala, teď zase jenom piju čaj.

Prostě musíš si vybrat. Buď detox, nebo zrychlení metabolismu a menší žravka večer.

24 Alue Alue | 29. května 2016 v 15:24 | Reagovat

[18]:  Před cvičení jsem na štítnou vybrala dva bio-jódy... preventivně. Jinak byla zdravá.
Kdyby to byla štítná, tak cvičením ani nezhubnu.

25 Pavel Pavel | 30. května 2016 v 18:57 | Reagovat

Snídat není nutné,je to mýtus vymyšlený potravinařským a sportovním průmyslem,ani co 2 nebo 3 hodiny jíst není třeba.Tělo pracuje ve 24 hodinovém cyklu,pokud sníte potřebný příjem v jednom jídle tak není problém jíst jen 1x dennětělu je jedno jestli sníte např. 2000kcal ve dvou jídlech nebo to rozdělíte na 5 nebo 6 jídel.Více tady http://www.leangains.com/

26 :) :) | 1. června 2016 v 17:26 | Reagovat

nechci rejpat, vse je super, ale pamatuji si jak jsi tvrdila, ze pro zeny neni vhodne cvicit. A o snidani ze neni dulezita. Tak se jen chci zeptat zmenila jsi na to nazor? proc? co te k tomu vedlo? a kdy presne jsi k tomu dospela? protoze me prijde ze kolem me cvici lide hlavne z toho duvodu ze jsou nejak vnitrne nespokojeni, ne se svou postavou ze maji neco nevyresene a cviceni maji jako kompenzaci, bud si mysli ze jim to pomuze nebo ze se to tim vyresi ci se na to zapomene...a to se mi nelibi, je to hit dnesni doby, vsude samej fitness, zensky jsou vic chlapama nez samotnej chlap jak kdyby si chteli neco dokazat, maji jeden spicek navic a uz sili ze musi behat a nevim co jeste. Pak uz jsou spis nez na cviceni zavisly na tech hormonech stesti ktere se pri tom udajne vyplavuji, ale me to teda neprijde az tak moc. proste cvici jeden tak hned musi dalsi...

27 Alue Alue | 1. června 2016 v 18:23 | Reagovat

[26]:  Na cvičení se mě možná kdosi kdesi kdysi ptal, tehdy jsem tuším napsala něco v tom smyslu že když je člověk zdravý a jí správně, tak nemá z čeho být obézní. Ale jelikož jsem se cvičením neměla zkušenost, tak si určitě nemyslím, že bych někde řekla, že to je na nic.

Každý začne cvičit z jiného důvodu, protože každý má svůj příběh. Já o tom svém mluvím ve videu docela podrobně.
Každý z nás má jinou míru tolerance, kam až špek toleruje, někdo chodí s vanou že když chce jít ven tak si ten špek musí naložit na kárku a někdo zase šílí z malé pneumatiky. Všichni lidi prostě nejsou stejní, ani neuvažují stejně.
Dost taky záleží na prostředí, je spousta lidí, kteří musí vypadat dobře kvůli své profesi nebo jsou hodně na očích a nemůžou si to prostě dovolit, případně nechtějí poslouchat kecy ostatních, že přibrali.

,,snídaně" viz, komentář č. 23

28 vlaja vlaja | E-mail | 1. června 2016 v 22:59 | Reagovat

rajske jedlo plody a semená

29 Mára Mára | E-mail | 2. června 2016 v 13:29 | Reagovat

Kde máš krystal osobo? :D

30 Luz Luz | 4. června 2016 v 22:06 | Reagovat

[26]: Tak pokud se ti nelíbí zrovna fitness typ postavy, tak můžeš dělat něco jiného, možností je přece spousta (a zdaleka ne všechno způsobuje viditelnější svalnatost). Někomu jinému se právě tohle líbí. A obecně k výhodám cvičení, už to bohatě popsala Alue. Nejde jen o vzhled ale třeba i to, že člověk po čase zjistí, že se už nevejde do svého oblečení, a nechce, aby to tak dál pokračovalo, nebo se obecně chce cítit líp, mít kondici, nezadýchávat se... Nezáleží myslím tolik na tom, jaký druh civčení si člověk vybere, při pravidelnosti a vytrvalosti určitě zaznamená účinky po fyzické i psychické stránce.

31 Mona Mona | 14. června 2016 v 13:21 | Reagovat

Alu, když jsi říkala že jsi na začátku přibrala a že to je sval - nechci ti brát iluze, ale jakmile začneš cvičit po tom, co jsi nic nedělala, nemusej to být nutně svaly, ale voda. Svaly rostou poměrně pomalu, tobě vystouply protože jsi zhubla ten tuk co byl na tom svalu, proto nebyl vidět - nohy, biceps...

32 Alue Alue | 14. června 2016 v 15:03 | Reagovat

[31]:  Já se naopak odvodnila. A jak jsem říkala ve videu, mně svaly rostou velice rychle. Mám váhu, která počítá svalovou hmotu zvlášť, psala jsem o tom teď i v novém zápisníčku.

33 :) :) | 21. června 2016 v 17:07 | Reagovat

[27]:

ehm, abychom si to ujasnily, mluvila jsi tehda přesně o tomhle ohledně cvicení u žen: http://slunecnikvet-anna.blog.cz/1308/proc-nemaji-zeny-sportovat-a-intenzivne-cvicit

34 Alue Alue | 21. června 2016 v 22:38 | Reagovat

[33]:  Tento článek neznám, vidím ho poprvé a tvrzení v něm vnímám jako dost diskutabilní. S někým si mě očividně pleteš.

35 :) :) | 23. června 2016 v 14:53 | Reagovat

[34]:nerikam ze jsi to cerpala primo z toho clanku, ten odkaz jsem dala jen jako priklad o tom o cem jsi mluvila..Schodlo se na tom semnou vicero lidi, kteri ctou tvuj blog od jeho zalozeni, proto jsme take byly vsichni celkem udiveni kdyz najednou video kde cvicis. Na zady jiny blog nez na tvuj nechodim a ani neznam zadnou jinou Alue, ktera by ti jeste ke vsemu byla i tak podobna ze by se to vubec dalo splest...Ale vpohode, chapu, ze si clovek kort pri takove praci nemuze pamatovat presne slovo od slova co kde a kdy komu rekl ci napsal, to by bylo na blazinec;)

36 Alue Alue | 23. června 2016 v 22:25 | Reagovat

[35]:  Znova opakuji, cvičení jsem se v minulosti nikdy nevěnovala, nepsala jsem o tom žádné články. A to co jsi namátkou poslala, je celkem blábol, protože cvičení je známé naopak tím, že uvádí tělo do hormonální rovnováhy, což se přesně v mém případě i stalo. Těch nesmyslů je tam pochopitelně víc, ale to člověk zjistí, až když fakt začne cvičit a má vlastní zkušenost.  Naopak mě napadlo to vzít a nesmysly vysvětlit, protože některé pasáže jsou hodně mimo.
A jestli jsem kdysi dávno napsala, že cvičení není pro mě, nebo že to nepotřebuju, je dobré si taky uvědomit, že stránky píšu od třinácti let a tudíž tělo, metabolismus, spalování, životní styl i potřeby jsou jiné. A tomu je potřeba se umět přizpůsobit, protože nechci v pokročilém věku vypadat jako většina obézních ženských nad 50 :-/.

Jinak děkuji za stálost :D

37 Kris Kris | E-mail | 21. července 2016 v 9:15 | Reagovat

Ahoj,
video je skvělý! Nemůžu lepek, takže vlastně těstoviny, pečivo, buchty, nic z toho nemůžu a přitom teda váha leze pomalu nahoru - prostě jím málo, ale učím se jíst častěji a začala jsem cvičit. Jsem na 8mém dni lvl1 30 day shredu a vidět není vůbec nic, měřitelný není vůbec nic, ale cvičení jde snáz, než první den. Doufám,že budu mít taky ale nakonec nějaký výsledky a díky moc za to skvělý video, který je moc motivační!

38 hanka hanka | 2. března 2017 v 13:59 | Reagovat

Děkuji za toto video! Díky nadšeným ohlasům od Alue a jiných diskutujících jsem začala loni na jaře cvičit Jillian. Taky jsem nesportovec! (Celoživotně) ale to se začíná hodně měnit, čím víc cvičím, tím víc mě to baví a nacházím zalíbení i v procházkách a manuální práci venku. A k mojí zkušenosti s Jillian. Cvičím stále level 1, protože jsem si myslela, že se dělá 30 dní level 1, 30 dní level 2 atd... :D a taky proto, že dělám různé obměny a variace těch cviků a neměla jsem potřebu přejít do dvojky. Ovšem musím říct, že když teď cvičím každodenně Level 1 zhruba měsíc, už je to pro mě brnkačka, je to udržovací cvičení, neodrovná mě to jako kdysi. Když cítím, že si chci dát víc zabrat, vezmu si ke kardio činky nebo některý cvik opakuju víckrát.
Tělo se mi dost změnilo, jsem od přírody vysoká štíhlá, svaly mi moc nerostou, spíš se pěkně vyrýsovaly a jsem pružnější (jsem spíš jogínský typ, vytrvalostní). Zhubla jsem v pase, na břiše a přes boky (to poznám podle oblečení - je mi trochu volnější), ale pokud se na sebe podívám z boku tak se tělo rozšířilo, narostlo mi přesně to vypracované bříško o kterém Alue mluví ve videu. Jinak cvičím nejraději večer, klidně i před spaním, když jdu potom spát, tělo se krásně uvolní a po ránu cítím jak svaly večer popracovaly. Ráno zase cvičím jógu, ta mi vyhovuje na protažení. Cvičím naboso na koberci, ale jsem lehká a asi nějak vnitřně vím jak na to takže mě kolena nebolí. Je super cvičit v létě naboso na trávníku, doporučuju. Cvičení mi zrychlilo metabolismus, méně se potím a můžu jíst skoro co chci a nepřiberu. Na druhou stranu jsem si všimla, že sice jím co chci, ale menší objem - vysportované tělo nějak není schopno pojmout velké porce. Za mě, cvičení s Jillian je super, dá se různě modifikovat když se trochu zajímáte a myslím že člověka může provázet dlouhodobě.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama