Kniha Anděl strážný: Je v prodeji na Alue.cz ZDE!
Sledujte Zápisníček, kde vycházejí aktuální zprávičky. Nejnovější příspěvek: 15.7.

Domácí Pribináček

23. listopadu 2016 v 0:54 | Alue K. Loskotová |  Recepty a nápady
Jednoduchý recept na skvělou svačinku, kterou zvládne úplně každý, je hned hotová a všichni ji zbožňují :)

Jako malá jsem vždycky zbožňovala tvaroh, pribináčky a všechno podobné chuti a konzistence. Láska k tvarohu mi zůstala, takže si jednou za čas udělám radost domácím Pribináčkem. Nekupuji si ho, protože když si párkrát uděláte čerstvý doma, přestanou vám ty kupované chutnat. Pribináček, co si uděláte doma, si můžete libovolně vylepšit a upravit podle své chuti a proto bude vždycky ten nejlepší na světě.
Zabere vám to asi 20 minut práce, včetně úklidu.

Co potřebujeme:
- Měkký tvaroh ve vaničce (Kupuji 2x plnotučný a dělám vždycky větší množství, aby bylo pro všechny. Jestli chcete jenom pro sebe, tak stačí jedna.)
- Vanilkový cukr (Používám třtinový cukr, který mám ve sklenici naložený s rozkrájeným vanilkovým luskem. Skvělý vynález je také koupit si skleničku mletého prášku ze skutečné vanilky - ten seženete na e-shopech na internetu, dáte tam kvalitnější cukr a trochu posypete vanilkovým práškem. Je to ještě lepší, než cukr naložený s luskem.)
- Smetana ke šlehání (Tučnost smetany i tvarohu je na vás. Já obvykle beru Kunín 31%)
- Dobrá nejedovaná čokoláda na vaření (Mně se osvědčila Stilla 52% kakaa, která má dobré složení, prodávají ji v Kauflandu.)



Postup:
Do misky dáme tvaroh a smetanu v libovolném poměru od oka. Na dvě vaničky tvarohu dávám jednu celou šlehačku a je to úplně husté. Jestli máte rádi poměry, můžete dávat tvaroh:smetana 2:1 / 3:1, nebo půl na půl.
Posypte cukrem a mletou vanilkou, rozšlehejte to metličkovým mixérem.

Když se to spojí a je to akorát tak sladké, rozdělte hmotu do skleniček/pohárků/mističek. Aby to nebyla jenom tvarohová hmota, přidávám si doprostřed mezi dvě vrstvy pár piškotů. Je to s nimi lepší a víc to připomíná dort :)

Hezky to uhlaďte do rovna a ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu na vaření.
Stilla, když se udělá, rozlije a dá zatuhnout do ledničky, tak je pak jako šutr. Aby se dala pěkně rozbít lžičkou, při rozpouštění do ní dejte trošku másla (a klidně i smetany). Tím se zvýší její tučnost a po zatuhnutí bude poddajnější. Nemusíte tam toho přidávat moc, stačí fakt jenom kousek a na chuti se to nepodepíše.

Roztavenou čokoládou polijte pribináčky, celé to tvarohové blaho nechte odpočinou v ledničce (nechávám přes noc) a je hotovo. Můžete se rozplývat :)


 


Komentáře

1 R@d€k  H@mr$mid R@d€k H@mr$mid | 23. listopadu 2016 v 2:58 | Reagovat

Mňam

2 mona mona | E-mail | 23. listopadu 2016 v 11:10 | Reagovat

Dobrý den ,
"ten" žloutek je taky dobrý , malá ho tam nepozná ((bohužel momentálně slepice nenesou)nemyslím supermarketové)),
a taky ještě sušená třtinová šťáva.
Díky za typ . m

3 myshoolka myshoolka | 23. listopadu 2016 v 23:15 | Reagovat

Místo másla se dá do čokolády přidat i smetana, se kterou se tu stejně pracuje... to se malinko na chuti podepíše... je to pak ještě lepší :D ;)

4 kamienky kamienky | 24. listopadu 2016 v 10:18 | Reagovat

Super vyskusam :) ja si robim bananovy pribinacik ..roztlacim banan to tvarohu a posyprm skoricou. Cukor ani nedavam banan to dost osladi

5 Mued Mued | 24. listopadu 2016 v 23:25 | Reagovat

Tohle vlastně děláme doma taky, akorát trochu jinak.

Mascarpone, bílý jogurt, trocha smetany; to se rozmixuje, nebo rozšlehá a je hotovo. My z toho děláme dort tak, že tu hmotu kromě piškotů prokládáme i banánama. A může být třeba i jiné ovoce. :)
Jsem hned věděla, že mi to něco připomíná. :D

6 Mona Mona | E-mail | 25. listopadu 2016 v 23:00 | Reagovat

ještě jeden recept mně napadl ,
mám ho z webu:
cca 2dcl  mléka nebo mandlového (děti mandlové moc nemusí) já davám bio nepasterované,
jeden banán.
Rozmixovat v mixéru .
Přidat 2 pol. lžíce chia semínek,zamíchat ,nalít do hezkých sklenic a šup do lednice ,
nechat 10 min. naboptnat,nebo přes noc ,a je snídaně.
Dle fantasie jde přidat lyofilizované  ovoce ....

7 Marie Marie | E-mail | 26. listopadu 2016 v 8:08 | Reagovat

Já to znám takto: Vanilkový puding uvařím a nechám vychladnout, ušlehám s tvarohem, klidně i z kostky.

8 Martinka Martinka | 14. prosince 2016 v 21:58 | Reagovat

Ještě lepší vanilkový cukr než z prášku je, koupit lusk a cukr krystal (třtinový, to už je jedno :D ) a rozmixovat spolu...vznikne lahodný vanilkový moučkový cukr ...nemáš zač ahoj :D

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama