V e-shopu Alue.cz jsou nové Brazilské křišťály. - Aktuální výběr ZDE
Sledujte Zápisníček, kde vycházejí aktuální zprávičky. Nejnovější příspěvek: 14.11.

Co dělají kvasnice s naším organismem

19. července 2017 v 0:54 | Alue K. Loskotová |  Nauka pro zdraví
Chléb je pro nás jeden z nejzákladnějších výrobků, který máme doma. Bez něj se nám náš stůl zdá prázdný... Ale po přečtení následujícího článku mohou někteří z vás změnit názor. Kandidát lékařských věd, lékař a naturopat Viktor Chruščev, představil dost zajímavá fakta, která vůbec nemluví ve prospěch konzumace chleba. Od dětství nás učili, je že chléb základ, ale máme to učit i naše děti?

Viktor Chruščev:
"Ze svého jídelníčku (i svých pacientů) jsem vyloučil současný chléb. Problém je v tom, že když sníme chléb z droždí, tak se droždí dostane do naší krve, kde se začíná rozmnožovat a spotřebovávat naše vitamíny, stopové prvky a bílkoviny. Zároveň vylučuje toxiny, tj. droždí v našem organismu parazituje. Proto současný chléb považuji za jeden z nejhorších vynálezů lidstva.



Současné droždí se během pečení ukryje do lepkové kapsy. Ve střevech se z ní uvolňuje a poškozuje sliznici, narušuje normální mikroflóru střeva. Navíc neparazituje pouze ve střevě, ale žije i v krevní plazmě a volně se rozmnožuje (zejména pučením kvasnic). To může způsobit různé druhy intoxikace, plísňová onemocnění, narušení imunity... Což může vést k mnoha chronickým chorobám a nádorovým onemocněním.
Pokud bychom chléb nyní přestali jíst, tak po pěti letech už nenajdeme žádné zbytky droždí v krevní plazmě.

Do 40. let 20. století se využívalo droždí zcela jiného druhu. Nazývalo se "chmelové". Toto droždí nebylo antagonistické lidské symbiotické mikroflóře (tzn. nezabíjelo užitečné bakterie, obývající tlusté střevo), ale těsto kyslo zhruba po 24 hodinách, s čímž byli pekaři nespokojení.
Pro účely intenzifikace výrobního procesu, začali využívat droždí zcela jiného typu, které se oficiálně (a to je volně dostupná informace) považuje za "podmíněně patogenní organismus". Takový, který za určitých podmínek způsobuje onemocnění. Dnes se jim říká "teplomilné kvasnice". Těsto s takovým droždím vykyne přibližně za hodinu.

Teplomilné droždí, které se dnes využívá v pekařství, je antagonistické symbiotické mikroflóře ČLOVĚKA.

To znamená, že výměšky tohoto droždí v tlustém střevě zabíjejí prospěšné mikroby, které produkují vitamíny, nepostradatelné aminokyseliny, užitečné biologicky aktivní látky a mnoho jiného, co lidské tělo potřebuje pro své plnohodnotné fungování, tzn. pro ZDRAVÍ.
Existuje okolo 500 druhů droždí. Z toho nejnebezpečnějších je pro člověka okolo 30. V posledních letech trpí na plísňová onemocnění téměř všichni do jednoho, přičemž se efektivně neléčí. Podle různých odhadů mykózy zasahují 80% dospělých a 95% dětí. V posledních letech sledujeme rostoucí výskyt mykóz, nejen u dospělých, ale i u dětí. Zvláště složitých, systémových mykóz."


 


Komentáře

1 adonajpetr adonajpetr | 19. července 2017 v 10:02 | Reagovat

Dříve jsme upřednostňovali čerstvé potraviny a ty které měli přirozenou trvanlivost jsme skladovali. Dnes, abych potraviny stihli přepravit z jednoho kraje do druhého či dokonce z jednoho kontinentu na druhý, potřebujeme, aby vydržely dlouho. No a pak to tak vypadá. Tyhle rafinované změny bez vědců (znalců) jen tak lehce nespatříš ani neprokážeš a proto tak frčí např. farmaceutika.

2 df df | 19. července 2017 v 11:19 | Reagovat

Na chleba zadělávám kvasem, žádné droždí jak je tomu u té parodie na chleba co je v obchodech. Kyne sice déle, ale je to dobrota. Kvas si každý může jednoduše připravit doma a pak jen přikrmovat na další pečení.

3 Breasted Breasted | E-mail | 19. července 2017 v 22:02 | Reagovat

Problém je bílá mouka. Stačí si najít její zpracování a to, co to dělá s Vaším organismem. Třeba zde:http://ceskoaktualne.cz/2017/07/zdravi/tato-mouka-zpusobuje-nadory-na-ledvinach-poruchy-stitne-zlazy/
Přečíst Malachova nebo Struneckou(Doba jedová)
Je to záměr vytvořit na lidech závislost a pečivo a cukr je důkazem, jak se vytváří konzumní společnost s cílem globální genocidy lidstva nebo depopulace, jak chcete. Že nejste závislý? Tak jeden den vynechejte a paraziti Vás druhý den utlučou, že nedostali svojí dávku štěstí. :-D

4 Mára Mára | E-mail | 19. července 2017 v 23:08 | Reagovat

Já četl "Klávesnice" :-D

5 Alue Alue | 20. července 2017 v 8:43 | Reagovat

[3]:  Je to pravda. Návyk a zlozvyk na chleba a cukr je strašně silný. Bez cukru jsem docela v pohodě, tam ten návyk šel pěkně pryč, ale bez chleba jsem vydržela asi měsíc a pak jsem stejně zase začala, protože jsem zvyklá přikusovat k sýru, k vajíčkám etc. a když k tomu ten chleba není, tak mám po tom zas hned hlad.

6 Hmmm Hmmm | 21. července 2017 v 12:06 | Reagovat

Už vidím ako droždie prežije celé trávenie a dostane sa mi do krvi:D
Toto je podľa mňa čistý hoax. Ten pán má nejakú predstavu ako funguje trávenie a vstrebávanie živín cez tenké črevo ?

7 Hmmm Hmmm | 21. července 2017 v 12:11 | Reagovat

[5]: Chleba z klasického droždia sa dá v pohode nahradiť za napr. kváskový chlieb, čo je v podstate na nerozoznanie od klasického, potom rôzne chleby bez múky iba zo semien, prípadne rôzne "chleby", ktoré nevznikajú procesom kysnutia, aj keď to už je dosť vzdialené od chleba, ako maces, knakenbrot, rôzne placky a podobne. V dnešnej dobe, ak človek chce, tak vie to droždie úplne v pohode vylúčiť, tá ponuka ne neskutočná. A to nevravím, že si môžem kúpiť za nejakých 70 € vlastnú pekáreň a mať v chladničke vlastný kvások a iba šupnem ingrediencie, dokonca kľudne nastavím pečenie, tak že ma ráno bude čakať čerstvý chlieb. Žijeme si v luxusnej dobe :))

8 Michaela Michaela | E-mail | 21. července 2017 v 14:56 | Reagovat

Ahojky Alue. Od doby co sem se přestěhovala k přítelovi do Plzně tak nejím pečivo vůbec, předtím sem jedla rohliky chleba a podobně ale u něj sem se naučila jíst snídani třeba vajíčka a čistě bez pečiva nebo nečeho jen se zeleninou třeba okurku k tomu rajče nebo tak,jedině co jím třeba tak jsou suchary protože syr a šunku samotne jist nejde když chceš lehkou snídani :DDD  a přes den máme udělané jídlo tři krabičky rodělené aby nebylo moc jidla najednoua vyhovuje mi to tak většinou mám poslední jídlo v 17 večer a ak už nic jen o víkendu vyjímečně si koupimě nějakou bagetku a pomazánku třeba sýrovou a dáme si pěčivo ale jinak ne, tak že se dá jíst bez chleba  apod já si dam sejra i bez chleba jen tak samotný a zasití mě hodně je to asi o zvyku, teď plánuji vynechat maso a dát si ho jen 2 krát tydně chci ho omezit :))) Chci vyskoušet postupem času přejít na vegetariánskou stravu ale postupně hodně pomaloučku protože vím že to nebude lehké a hlavně nevím co vařit sem prostě bez napadu ikdyž vidím nějaký recept na internetu tak nevím jak to udělat po svím :D jinak sem dočetla tvojí knížku svítánía děkuji za ní je úžasná hodně mi dala a určitě vím že se k ní zase vrátím vlastně ke všem třem :)))))

9 myší královna myší královna | Web | 26. července 2017 v 22:29 | Reagovat

Na tom něco bude.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama