Kniha Anděl strážný: Je v prodeji na Alue.cz ZDE!
Sledujte Zápisníček, kde vycházejí aktuální zprávičky. Nejnovější příspěvek: 21.5.

212. Dotazník: Jak na zdravá střeva a silnou imunitu

7. května 2018 v 0:54 | Alue K. Loskotová |  Dotazníky
Napadá-li Vás nová otázka do příštích dotazníků, položte ji směle do diskuze... Děkuji!
Dotazníky nejsou určeny k recenzím na zboží, posuzování osob, webů, hudebních skupin apod. Nenahrazují poradnu, s osobními problémy se prosím obracejte na e-mail.

1. Vysvětlovala jsi na svých stránkách něco ve smyslu, že hmyz nejsou zvířata - že jednají na zakládě morfogenetických polí vesmíru. Kdyby tohle byla data, která by si všichni lidé uvědomili, dalo by se říct, že vegetariáni by vlastně neměli mít problém jíst hmyz? Příroda - květiny a různé plodné rostliny se vlastně také řídí morfogenetickými poli? Existuje podobný systém s mořskými živočichy? Existují nějací, kteří by byli ekvivalentem hmyzu na souši?
Všechno na světě se řídí přes morfogenetická pole Vesmíru. I lidé. Vezmi si, jak to dělá miminko, že se správně natočí při porodu? Jak ví miminko že má sát z prsu? Jak ví zvířata v přírodě jak se postarat o své mládě když rodí poprvé? Jak ví beruška co má žrát, nebo jak ví vážky, jaký způsobem se mají pářit? Jak ví včely o svých úkolech v úlu, když nikdy nechodily do školy? - Učebnice řeknou ,,instinkt", ale už neví odkud ten instinkt je. Instinkt je dané chování určitého druhu, které je uloženo v příslušném morf.poli, které archivuje data o druhu a jeho jedincích. A toto pole říká jedinci, jak se má chovat.
Liší se pouze míra toho automatického chování. Hmyz nemyslí samostatně (,,Dneska si sednu na tuhle kytku, tam na té mi včera bylo vedro."), ten funguje pouze v rámci daného programu, který je v morfogenetických polích Vesmíru. Čím složitější a vyvinutější je mozek jedince a jeho vědomí které si uvědomuje samo sebe, tím větší je možnost svobodné volby rozhodnutí. Vědomí si svého já, emoce, city, touhy atd. jsou projevem duše.


2. Jak vnímáš skupinu Imagine Dragons? V poslední době je hodně poslouchám a zdají se mi celkem konstruktivní, ale zas se nechci nechat zlákat do sítí hudebního průmyslu, kde je mnoho podprahových dat. Proto nevím, co si o této skupině mám myslet.
Mně moc konstruktivní nepřipadají už jenom pro název kapely, ale zase jsem od nich slyšela jenom pár skladeb. A na jednu jsem dělala symbolický rozbor. Zde: Symbolický rozbor videoklipu: Imagine Dragons - Thunder

3. Jaký je tvůj názor na Bitcoin?
Nezajímám se o to. Ale slyšela jsem, že je to podvod a že o to všichni přijdou.

4. Je vhodné používat černé svíce?
Ne. Nepoužila bych je ani na pohřeb.

5. V knize Radikální odpuštění autor doporučuje na uvolnění potlačených emocí tzv. satori dýchání, myslíš, že je to bezpečné?
Na plynulém dýchání žádné nebezpečí nevidím, ale nezkoušela jsem to.

6. Jak pečovat o slepé střevo? Tedy - jak preventivně bránit zánětu, a co dělat, pokud máme podezření na potíže, ale nechceme rovnou pod kudlu?
(pokud zrovna jíte, odložte jídlo, nebo tuhle otázku přeskočte... varovala jsem vás.)
Absolutní základ je zdravá strava obecně. Co nejvíce snížit příjem lepku a cukru a jíst hodně zelených potravin, zeleninu. Já v rámci prevence každý večer zapiju malou hrstku tabletek ze spiruliny a chlorelly, smíchaných 1:1 a jde to dost poznat. Ze začátku to výrazně detoxikuje, pak už jen na udržování zdravého prostředí, také to obsahuje výživu.Vysadit alkohol. Ale ne že to udělám na rok a pak se zase budu cpát jako čuník, ale jíst zdravě celý život...

Stolice musí být pravidelná a zdravá. Je nutný dostatek pohybu přes den kvůli peristaltice. Když bude zdravé celé střevo, není důvod ke vznikání zánětu ve slepém. Pro podpoření pohybů střeva po ránu je výborný zelený čaj, dobře vylouhovaný (s tříslovinami.. ty co jsou krátce zalité pod 75 stupňů vás moc neproženou). Jednou za čas preventivně udělat libovolnou očistnou, odčervující nebo detoxikační kúru a poté nasadit laktobacily. Ne až když mám problém, ale třeba jednou - dvakrát za rok. Dobrá je i jaterní očista, protože se při ní střevo úplně vyčistí a ještě to člověka odčerví. Ale střevu pomohou i méně drastické metody. Dobrý rejžák je i domácí kysané zelí. Zkuste ho jíst dva dny po sobě a posedíte si na míse klidně celý víkend, je-li to potřeba.

Hodně se dočteme že člověk hnije zevnitř když jí maso, že z toho jsou ty nemoci. Ale není to tak úplně pravda. Pokud dobře trávíme a máme ty potřebné druhy bakterií ve střevech, tak maso není problém za předpokladu že chodíme často na velkou, dost se hýbeme a preventivně detoxikujeme. Nejednou jsem dokonce četla, že maso člověk tráví tak dva dny, ale pokud chodíte denně na velkou, tak ve vás nemůže být déle než jeden den, čili je to logický nesmysl. Schválně, jak často jdete na velkou? Mnou jakékoliv jídlo kompletně projde asi za 12 hodin, včetně masa. Svoji vlastní rychlost si můžete snadno změřit, stačí si třeba k obědu dát dvě bulvy červené řepy (pečená je dobrá s kozím sýrem a salátem) a pak si stopněte, jak dlouho vám trvá, než z vás půjde červená stolice.
U již nemocných lidí co mají zácpy, nechodí často na velkou a zanedbali to, bych ale maso (a cokoliv náročnějšího na strávení včetně pečiva) dočasně vysadila, dokud se nedají dohromady.

Je potřeba myslet i na to, že ve střevech žijí ohromná kvanta druhů bakterií (ještě ani všechny typy neznáme) a každý člověk má ty bakterie trochu jiné a v jiném počtu, to dělá i rozdíly v tom co nám dělá nebo nedělá dobře. A pozor, příliš jednostranná strava způsobí, že některé druhy mají co jíst a jiné ne, takže nám část může vychcípat a naopak se mohou přemnožit ty, které nejvíc krmíme. To je i důvod, proč třeba dlouholetý vegan napíše že maso je jed, že si ho jednou po sedmi letech dal a měl z toho hrozný průjem a bylo mu špatně. To je právě proto, že už mu vymřely bakterie, které umí trávit maso a ty býložravé bakterie si s tím neporadí. Takže je potřeba jíst pestře, krmit pokud možno všechny druhy bakterií. Čím pestřejší zoologickou máme ve střevech, tím zdravější je střevo, tím je efektivnější trávení a tím je střevo odolnější vůči nemocem. Velice rozmanitosti střevní mikroflory škodí antibiotika.

Ale pokud člověk jí nezdravě samý lepek a cukr, nedetoxikuje, celý den se nehýbe a na velkou jde jednou za dva dny, zánět střev ho dřív nebo později potká, protože v něm stojí a hnije stará stolice. Je to o životním stylu.

To jestli už máte nemocné střevo a stravujete se špatně, poznáte i velmi snadno podle toho jak moc smrdíte. Pokud to není výjimečný případ, kdy třeba zrovna děláte nějakou razantní očistnou kúru (tam zápach ukazuje že se z vás opravdu uvolnily jedy), tak zdravý člověk po stolici nijak moc nesmrdí (I když jí maso). Pokud ale někdo vyjde ze záchoda a musí se větrat polovina domu a nikdo po něm na onu místnost půl hodiny nejde ani s plynovou maskou, tak víte že má problém a je nemocný... A nesmějte se, takoví skunkové opravdu jsou, ale není divu, když se podíváte co jedí. Koupí si například vlašák s majonézou v Tesco, zajídají to bílým rohlíkem, zapijí levným kolovým nápojem smíchaným s levným krabičákem a zbytek dne chrápou u televize. Tak je jasné, že s tímto životním stylem nebudou vonět po fialkách a že jsou nemocní. Nic na světě není náhoda, ani smrad na záchodě.
Na již vzniklý zánět taky jsou věci, ale jako nelékař nemůžu nemocným dávat rady na léčbu jejich nemoci.

Moc důležitá je i psychika. Střeva jsou součást zažívacího systému a pokud ,,něco nemůžeme strávit", okamžitě se to na nich podepíše. Jen si vemte, když se něčeho fakt bojíte, že hned trpíte zácpou, nebo průjmem. Jakékoliv nepříjemné emoce, které v sobě dlouhodobě skladujete a dusíte, vašim střevům škodí a podporují vznik problémů.

7. Jak si udržet dobrou imunitu? (jak ty sama se udržuješ fit)
To dost zásadně souvisí s předešlou otázkou, jelikož základem veškeré imunity jsou naše střeva. Jakmile nejsou zdravá střeva, nemůžeme mít dobrou imunitu. Proto strava, detox, pohyb a psychika jsou naprosto stěžejní. Všechna doporučení co jsem dala v předešlé otázce praktikuji na sobě. Dělám toho pro sebe samozřejmě mnohem víc, ale to bychom tu byli ještě dlouho a ne o všem se mi chce psát na internet.
Pokud už onemocním, tak vím, že je to vždy psychika. Něco mě rozhodí a když mě to rozhodí fakt hodně, hned druhý den z toho zalehnu. Velmi špatně na mě působí i destruktivní lidé, takže když vím že je někdo problém, vyklízím pole a mizím od něj. Ať si o mně myslí co chce, moje zdraví a to že se v noci vyspím, je mi milejší, než natahovat jeho binec. Někdy onemocním i z přetažení, přetížení, z přepracování.
Takže pro mě osobně, kromě toho všeho co jsem psala o udržování zdravých střev, je to o hlídání svých emocí. Už dopředu se vyhýbám situacím, které by pro mě byly nadmíru stresující a zbytečně se nerozčiluju kvůli každé píp. Protože jíst celý týden zeleninu a pít jen čistou vodu a bylinkové čaje je sice hezké, ale když u toho budu nervačit, tak to psychika stejně přebije a zalehnu i tak.
Každý den si na sebe udělám čas a naordinuju si povinně nicnedělání. Nicnedělání může mít spoustu podob, může to být puštění epizody v seriálu, procházka, venčení morčátek, nebo sednu na balkon a čučím do dálky, nebo si zašiju díru na pyžamu. Hlavní je zpomalit a zrelaxovat, zažít pocit pohodičky. Nedřít v kuse celý den bez přestávky jako šílenec.

Hodně zásadní pro mé zdraví je i pohyb a sport, takže ty etapy v roce kdy pravidelně cvičím jsem zároveň i zdravější, než když se na to vybodnu. Cvičení je zvláštní v tom, že hlavně posiluje tělo, ale když je silné tělo, automaticky se s ním posílí i psychika celkově (takže člověk má víc věcí u salámu a míň se bojí) a i když člověk vypadá že u toho dře, trpí a heká, tak psychicky ve skutečnosti odpočívá, úplně se mu vyčistí mysl. Pak si dá sprchu a připadá si jako totální king. Takže cvičení je výborné i pro duševní pohodu. Psychice samozřejmě pak prospívá i to, kdy si můžete stoupnout před zrcadlo a upřímně se pochválit jak se vám to skvěle daří, jak jste fešní a osvalení... i to samozřejmě posílí odolnost organismu. Když se má člověk rád a pochválí se jak hezky jí a jak hezky cvičí, buňky v těle a tělesná voda na tom rezonují a pak se podle toho chovají.

Samozřejmost je i používání produktů a přípravků bez chemie aby se mi přes kůži nedostávaly do těla, dostatek spánku, vyhýbání se elektrosmogu v rámci svých možností...

8. Seznámila by jsi nás se základními konstruktivními symboly?
Ukázka konstruktivních symbolů je v seriálu, který nedávno vyšel v rubrice SYMBOLIKA. První díl série najdeš tady: Konstruktivní a ochranné symboly v praxi 1.díl: Slunce a měsíc

9. Co tě v životě nejvíce inspirovalo či inspiruje?
Mám dojem, že jsem na něco takového už před časem odpovídala, ale co už. :)
Moje inspirace je běžný život, to s čím se potkávám. Takže inspirace pro nový článek, video, sebezdokonalování, nebo chuť naučit se něco nového, jsou podněty z okolí. Rozhovor co zaslechnu, dopis který mi přijde, dotaz na který mám odpovědět, článek co najdu. Když člověk chodí po světě s otevřenýma očima, vědomě a přemýšlí nad tím co a proč se kolem něho děje, tak má neustále o čem přemýšlet a tím pádem má neustále nápady co napsat, nebo co by ještě chtěl nebo měl umět.

10. Když máš blbý den, co ti udělá radost?
Obvykle blbé dny moc nemám. Ale když mi můj hezký den někdo nebo něco pokazí a zrovna jsem sama doma a není mužské rameno, tak jdu za morčátky a ňuchňám se. Kouknu na jejich roztomilé čumáčky a hned se cítím líp. Morčátka jsou ti nejlepší utěšovatelé, hlavně když mi umře nějaké zvířátko, to nesu fakt blbě. Ale obvykle se nenechám rozhodit každou píp, pro špatný den bývá závažný důvod. Taky chodím na noc spát s brazilskými křišťály v ruce a kartičkou nebo krystalem na srdci, pokud je to fakt něco hrozného, z čeho se nedá usnout.

 


Komentáře

1 Katie Katie | 7. května 2018 v 9:00 | Reagovat

Co Alu myslíš o rozchodu dvou lidí,  co mají spolu deti ? Být, či nebýt s partnerem, kterého už nemiluji  ?

2 aston aston | E-mail | 7. května 2018 v 10:54 | Reagovat

Australští domorodci prý neuctívají kvality srdce tak, jako kvalitu břicha - střev. Střeva jsou náš druhý mozek, pro ně prý je opravdu důležité udržovat jej zdravé a silné. A je to pravda, pokud jste uzlíček nervů a přijde nějaká situace, ze které máte skutečný strach, tak se poserete, ani nevíte...

3 aston aston | 7. května 2018 v 11:42 | Reagovat

[1]: Alue o tom podrobně píše ve své knize Svítání :)

4 Lulu Lulu | 7. května 2018 v 15:41 | Reagovat

Had je deštruktívny len ako symbol, či aj ako normálne zviera?A aká energia ide z ostatných plazov (napr.karytnačka)?

5 Sluníčko Sluníčko | 7. května 2018 v 16:18 | Reagovat

Můžeš doporučit nějaký dobrý parfém, který voní po růžích? :-)

6 :) :) | 7. května 2018 v 16:50 | Reagovat

S temi vegeterainy ci vegany co neji maso a pak se po nem po, to je super, konecne mam argument a vim, vedela jsem ze je to tim, ze na to neni uz telo a zazivani zvykle ale ne az takhle, diky, a jinak si myslim, ze by bylo fajn kdybys napsala naky clanek v podobe co vse delas pro sve zdravi, asi by to i zajimalo dost lidi 😉 s tim strevem to souhlasim, vzdy jsem rikala zetoho kdo ma smradlave hovno neni ok, vzdycky,se mi vsuchni smaly,ze prdy a hovno preci maji smrdet, ale me bylo vzdy jasny ze ne, pac me to nikdy nesmrdelo 😀 pokud jsem nemela nejakou strevni virozu ci co.

7 XoXo XoXo | 7. května 2018 v 17:57 | Reagovat

Ohledně střev- jsou také dost citlivá na stres- tzn. já třeba při depresích vážně trpěla, jím v podstatě stále stejně, teď už ne tolik masa, ale dokud jsem to neléčila chodila jsem třeba jen jednou za pět dní (!). Po té co jsem se z nejhoršího dostala se mi vše srovnalo. Samozřejmě není to jen o depresích, ale stres celkově má na to také velký vliv...

8 Verča H. Verča H. | 8. května 2018 v 9:16 | Reagovat

Aluško, chci se prosím zeptat, bude to souviset s předešlými otázkami se střevy a celkově s naším organismem. Není škodlivé připravovat jídlo na indukční varné desce? Přemýšlím, že bych nám ráda do budoucna pořídila do kuchyně tuhle varnou desku, ale mám obavy, jaký vliv může mít vaření na bázi indukce na kvalitu vařeného jidla a tím pádem na naše tělo.

9 hanka hanka | 9. května 2018 v 17:07 | Reagovat

[8]: Indukční varná deska by mě taky zajímala. Myslím, že to není dobrá věc, nejlepší na vaření je jednoznačně plyn, jelikož se nejvíc přibližuje ohni a to je nejpřirozenější. Fajnšmekři poznají i chuťové rozdíly. Kompromis může být elektrický sporák ale indukce ne. Nerozumím fyzice, ale z indukčního sporáku mi nechutná a vůbec ne jídla s vysokým obsahem vody, třeba z polévek a vývarů dělaných na indukci mně bývá blbě a vyloženě se jim vyhýbám, snesu ještě maso nebo rýži dělanou na indukci. Ale podle reakcí mého těla teda indukční sporák na přípravu jídla vhodný určitě není.

10 Sebastian Sebastian | 10. května 2018 v 15:48 | Reagovat

[9]:
Indukčná varná doska funguje na princípe vírivých prúdov - podobne ako transformátor, akurát, že frekvencie vĺn sa menia na teplo vplyvom rozkmitania častíc železa dna hrnca a nie na elektrickú energiu o inom napätí. Nefunguje na tom hliníkový ani medený hrniec, ani hnce bez feritového dna.
Táto technológia sa používa aj v oblastiach výroby kovov.
Na kvalitu jedla by to nemalo mať vplyv ako v prípade mikrovlnky.
Aj u mňa doma je indukčná varná doska, zatiaľ som nepozoroval rozdiel v kvalite jedla, ani pri jeho trávení.

11 Lucka Lucka | 10. května 2018 v 19:47 | Reagovat

Ahoj Aluško,
prosím tě je to možná zbytečná otázka.
Ale mohlo by být znamení nějak někam směřující.
Když vidím psáno zlatá rybka tři přání.
Pak jsem to viděla ve filmu a ted koukám na tři zlaté rybky ve vodě :D ...

12 micka micka | 11. května 2018 v 12:51 | Reagovat

[8]: měli jsme indukční jednovařič, jídlo mi připadalo sterilní a naprosto bez chuti. vařič jsem zahrabala ve sklepě a používám plynový, když srovnám plyn, elektriku a indukci, plyn je nejlepší - nejrychlejší a nejchutnější

13 Brusinka540 Brusinka540 | 11. května 2018 v 17:48 | Reagovat

[10]: Na kvalitu jedla by to nemalo mať vplyv ako v prípade mikrovlnky. - TÍM JE ŘEČENO VŠE, TAKŽE INDUKCI NEBRAT :-)

14 Verča H. Verča H. | 11. května 2018 v 20:49 | Reagovat

Děkuji všem za komentáře :) ...doma máme zatím plynový sporák, takze asi zůstane ;)

15 Sebastian Sebastian | 15. května 2018 v 16:07 | Reagovat

[13]:
No myslene to bolo tak, ze indukcna varna doska ohrieva spodok hrnca, ktory ohrieva obsah hrnca.
Mikrovlnka posobi na molekuly vody priamo v papanicku - to je rozdiel.
Zatial s indukcnou doskou fungujem mesiac , skusenosti a postrehy Vam dam vsetkym vediet :-)
Na chvilu budem ako pokusny kralik ???

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama